Nicholas Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum" dedi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüştü. Sarkozy, görüşmenin ardından gazetecilere Avrupa Birliği'nin geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

"Avrupa'nın liderliğe, insiyatif almaya ve yeni fikirlere ihtiyacı var" diye konuşan Sarkozy, bu açıklamasının videosunu Twitter'daki hesabından paylaştı. Eski cumhurbaşkanı bu paylaşımına bir de not düştü: Merkel'e Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinin düşünülemez olduğunu söyledim.

J'ai dit à Angela Merkel à quel point l'adhésion de la #Turquie à l'UE était inenvisageable. #Berlinhttps://t.co/tZ3yrqiOHT

— Nicolas Sarkozy (@NicolasSarkozy) 21 Haziran 2016

Bugün Avrupa Birliği için kritik bir gün. İngilizler AB üyeliğinin devamı ya da sonlandırılması seçeneğiyle bugün sandık başına gidiyor. İngilizlerin, AB üyeliğinin devamından yana karar vermelerini umut ettiğini dile getiren Sarkozy, İngiltere'nin birlikten ayrılmasının AB'ye büyük zarar vereceğini söyledi.

Sarkozy, "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı, Türkiye'nin AB'ye girdiği bir gelecek düşünmüyorum"dedi.

Kaynak: Birgun.net