Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in tahliyesinin "kan parası" ödenmesi sonrası geldiği iddiası dün gündeme gelirken bugün konuya ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. İddiaya göre; polisin ailesi şikayetten vazgeçmek için 10 milyon lira istedi, Rüzgar Çetin'in ailesi ise 3 milyon lira ödedi

Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre kazadan sonra Çetin ailesi, Alagöz ailesiyle birçok kez temas kurmaya çalıştı. Çetin'in annesi Hale Çetin, kazadan sonra İstanbul'dan Adana'ya taşınan polisin eşi Özlem Alagöz'ün yanına gitti. Ona "Ben de anneyim. İki çocuğunuz, bizim de evladımız. Siz de bizim ailemizdensiniz. Ömür boyu beraber olacağız" dedi ama polisin eşi şikâyetinden vazgeçmedi.

Çetin'in annesi de ısrarını sürdürdü. Kazanın yaşandığı günden anlaştıkları güne kadar Alagöz'ü ikna etmek için defalarca Adana'ya giden anne Çetin, sonunda Alagöz'ü razı etti ve anlaştılar. Ancak bir sorun vardı. Polisin Çorum'da yaşayan anne babası ve iki kardeşi, gelinlerinin Çetin ailesiyle anlaştığını ve şikâyetten vazgeçmeye hazırlandığını öğrendi.

Çetin ailesiyle temas kuran Alagöz ailesi kendilerinin şikâyetçi olacağını bildirdi. Bunun üzerine görüşmeler iki taraflı devam etti. Bir süre sonra polisin yakınları, Çetin ailesinden 10 milyon lira kan parası istedi. Anne Çetin, "Bu para çok fazla. Miktarı düşürün" dedi. Yakınları istedikleri rakamı 6 milyon liraya düşürdü. Çetin ailesi ise son olarak 3 milyon lira teklif etti ve anlaşma sağlandı. Anne Çetin, taraflarla Çorum'da buluştu. Polisin yakınlarına 3 milyon lira, Alagöz ailesinin avukatına da 300 bin lira verdi. Çetin'in annesinin, parayı bu süreçte sürekli elinde taşıdığı çantayla aileye teslim ettiği belirtildi.

Kaynak: Birgun.net