1 polisin hayatını kaybettiği 1 polisin de yaralandığı kazadan dolayı yargılanan Rüzgar Çetin davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Bilirkişi raporunda Çetin'in kaza gecesi 0.90 promil alkollü olduğu belirtildi.

Ayrıca raporda, süratli olduğu ve hatalı olduğu, polis memurlarının da emniyet kemeri takmadığı belirtildi ve '2 polis emniyet kemeri takmış olsaydı ölüm ve yaralanmalar meydan gelmeyebilirdi' denildi.

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin geçtiğimiz ocak ayında Beşiktaş'ta kaza yaptı. Çetin'in kullandığı araç Çırağan caddesinde karşı şeride geçti ve bir polis aracıyla kafa kafaya çarpıştı. Polislerden İsmet Fatih Alagöz hayatını kaybederken polis memuru Emre Tetik ise yaralandı.

Tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin hakkında 22.5 yıla kadar hapis istendi. Davada Çetin'in avukatı bilirkişi raporu istemişti. Rapor mahkemeye ulaştı.

Habertürk'ün haberine göre, bilirkişi raporunda Çetin'in kaza gecesi 0.90 promil alkollü olduğu belirtildi. Ayrıca süratli olduğu ve hatalı olduğu kaydedildi ancak o rapora göre polis memurları da emniyet kemeri takmıyordu. 2 polis emniyet kemeri takmış olsaydı ölüm ve yaralanmalar meydan gelmeyebilirdi.

Bilirkişiler bu nedenle Rüzgar Çetin'in tam kusurlu değil asli kusurlu olduğunu bildirdi. Rüzgar Çetin asli kusurlu olması halinde mahkeme heyeti takdir yetkisini ceza indiriminden yana kullanabilir.

Kaynak: Birgun.net