Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Soçi'de 1 Temmuz'da yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet edilmesinin altında mesaj aramamak gerektiğini belirterek Rusya'nın örgütün dönem başkanı olarak tüm üye ülkeleri toplantılara davet etmekle yükümlü olduğunu belirtti.

Ayrıca Zaharova Rusya'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Soçi'de 1 Temmuz'da yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet ettiğini doğruladı. Bu davetin altında bir mesaj aramaya gerek olmadığını belirten Zaharova, Rusya'nın örgütün dönem başkanı olarak tüm üye ülkeleri toplantılara davet etmekle yükümlü olduğunu belirtti.

'RAMAZAN OLMASINA RAĞMEN ŞİDDET OLAYLARI ARTTI'

Öte yandan Suriye'deki gelişmelere de değinen Zaharova, Ramazan ayında olunmasına rağmen ülkedeki şiddet olaylarının arttığına dikkat çekti. Zaharova özellikle Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki bölgelerinde ateşkes ihlallerinin arttığını belirtti.

​Diğer taraftan Zaharova, Türk askerlerin Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan sığınmacılara ateş açıp ölmelerine sebep olduğu iddialarına da değindi.

"Onlarca Suriye vatandaşının sınırı geçerken Türk sınır muhafızları tarafından öldürüldüğü haberleri geldi. Bu, sınırdaki talihsiz durumu gözler önüne seriyor" diyen Zaharova, yasadışı silah ve militan geçişlerinin önlenmesi için Türkiye-Suriye sınırının kapatılmasının 'önemli' olduğunu da ekledi.

Kaynak: Birgun.net