Rusya'dan bu sabah saatlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı patlamalarla ilgili açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Brüksel'deki patlamalarla ilgili açıklamasında, terörün sınır tanımadığının ve tüm insanlığı tehdit ettiğinin bir kez daha kanıtlandığını vurguladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un verdiği bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Putin havalimanı ve metro istasyonunda yaşanan patlamaları ‘barbarca’ olarak niteleyerek saldırıları kınadı.

"Putin, saldırılarda hayatını kaybedenler için Belçika Kralı Philippe'ye başsağlığı mesajı gönderdi. Belçika hakkına da taziyelerini ileten Putin, Rusya halkının bu zor zamanda Belçika halkının yanında olduğunu belirtti" diyen Peskov sözlerini "Putin, Belçika'da terör saldırıları gerçekleştiren faillerin ve azmettiricilerin hak ettikleri cezayı çekeceklerinden emin olduğunu ifade etti" diye sürdürdü.

Rusya Parlamentosu Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, hayali 'Rus tehdidiyle' savaşmakla ve Letonya'ya birlik göndermekle meşgulken, burnunun ucundaki Brüksel'de insanlar patlayarak ölüyor" açıklamasında bulundu.

Guardian'ın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova ise, "Dünyanın bir yerinde teröristleri destekleyip, diğer tarafında ortaya çıkmamalarını bekleyemezsiniz" dedi.

Kaynak: Birgun.net