Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

DURUŞMAYA KATILMADI

'da yer alan habere göre, Anadolu 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, sanık Rasim Ozan Kütahyalı ve şikayetçi Aziz Yıldırım katılmadı. Kütahyalı'nın avukatı da duruşmaya katılmazken Yıldırım'ı ise avukatı temsil etti. Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini ifade ederek, "Sanıkla müvekkilim arasında birden çok dava devam etmektedir. Sanık bu dosyada olduğu gibi diğer davalara da katılmamaktadır. Son olarak başka bir davada hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Bu dosyada da sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.


ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme hakimi, duruşmaya gelmeyen Rasim Ozan Kütahyalı'nın zorla getirilmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın şikayet dilekçesi vererek Rasim Ozan Kütahyalı'nın 31 Ağustos 2015 tarihinde bir televizyon programında kendisine yönelik hakaret ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Kütahyalı'nın çağrılmasına rağmen savcılığa gelerek ifade vermediği belirtilen iddianamede, bazı ifadelerinin eleştiri maksadını aştığı kaydedildi. Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: Birgun.net