Yeni albümlerinin yakında yayınlanması beklenen İngiliz alternatif rock grubu Radiohead, sosyal medyadaki hesaplarını kapattı.

Gizemli albüm tanıtımlarıyla bilinen grubun resmi internet sitesi Pazar gününden itibaren boş, beyaz bir sayfaya dönüştü.

Altı yıldır kullandıkları Twitter hesaplarındaki tüm fotoğraflar ve mesajlar silindi. Yaklaşık 1,6 milyon takipçisi olan hesapta şimdilik yalnızca "@radiohead henüz tweet atmadı" yazıyor.

Guardian'ın haberine göre Radiohead'in 12 milyona yakın kişinin 'beğendiği' Facebook hesabının da içi boşaltıldı.

Hesabın sayfasındaki fotoğraflar, mesajlar kaldırıldı.

Grubun albümünü çıkaran Courtyard Management adlı şirketin yöneticisi Brian Message daha önceki açıklamasında, 2011 tarihli King of Limbs adlı albümün devamı niteliğindeki yeni albümün Haziran ayında çıkabileceğini duyurmuştu.

Fakat bazı takipçiler, grubun gizemli tanıtımlarını göz önünde bulundurarak albümün 1 Mayıs'ta çıkacağı beklentisine girmişti.

Şifreli e-posta

Albüm 1 Mayıs'ta çıkmadı ama grup aynı tarihte bazı hayranlarına şifreli bir e-posta gönderdi.
E-postadaki mesajda Radiohead'in logosu yer alıyor ve logonun altında da "Sing the song of sixpence that goes 'Burn the witch' We know where you live" yazıyor.

Grubun bu mesajı, daha önce yayınlanmamış Burn the Witch'ten bir alıntıya da atıf yapıyor.
Radiohead, King of Limbs adlı albümü öncesi de yine gizemli bir tanıtıma imza atmış, grubun solisti Thom Yorke müzik mağazalarında Radiohead temalı gazeteler dağıtmıştı.

Albüm de tanıtımdan birkaç günsonra çıktı ve Lotus Flower adlı şarkılarının klibi de hemen ardından yayınlandı.

Kaynak: Birgun.net