UĞUR ŞAHİN / [email protected]

OHAL sonrası Bakırköy Cezaevi'nde uygulanan görüş yasağına tepki gösteren 35 kadın tutuklu Silivri Cezaevi'nde tek kişilik hücrelere gönderildi. Silivri'ye gönderilen kadın tutuklular arasında, Poyraz Ali'nin annesi Zeynep Bakır da bulunuyor. ‘1 Mayıs'a katılmak, basın açıklamasında bulunmak ve gazeteye yazı yazmak’ gibi "suçlamalarla” Bakır’ı tutuklatan ve 2 yaşındaki oğlu Poyraz Ali’yi demir parmaklıklar arkasına gönderen savcı Osman Şanal, Gülen Cemaati’ne üye olduğu sebeple tutuklandı. “Terör örgütü” üyeliğinden altı yıl hüküm giyen Zeynep Bakır’ın yaşadıklarına son olarak sürgün ve hücre cezası eklendi. "Atipik otizm” teşhisi nedeniyle annesiyle birlikte özel bir eğitim alması gereken Poyraz Ali, babasının yanında olduğu için, şans eseri yaşanan şiddete tanık olmadı. Bakır’ın Silivri Cezaevi'ne gönderilmesiyle birlikte, Poyraz Ali için uzun uğraşlar sonrası el edilen tüm haklar sonlanmış oldu.

“İçme suyu verilmemiş”

BirGün’e konuşan Bakır’ın eşi Emrah Bakır yaşananlara ilişkin şu bilgileri aktardı:

“İşkence yapılarak, Bakırköy’den çıkartıldılar. Eşimle önceki gün görüştüm. Kolunda, vücudunda morluklar var. Saçları yolunmuş ve suratında çizikler var. Bu işkencedir. Telefon görüş hakkımız var, OHAL gerekçesiyle telefon hakkımız kullandırılmıyor. Görüşemiyorum kimseyle. Telefondaki santral memuru, Zeynep’in yanındaymış gibi şöyle diyebiliyor bana: ‘Çok yoğun, çok meşgul, haftaya arayın.’ ‘Yarın’ demiyor, ‘haftaya arayın’ diyor. Israr ettiğim zaman da telefon yüzüme kapanıyor. Eşim orada geldikleri gün kaldığı hücrenin komple suyu kesikmiş. Tüm gün içme suyu alamamış, hepsi için geçerli, içme suyu verilmemiş. Bir sürü olumsuzluklar yaşanıyor. Eşim dört gün boyunca kişisel bakımını yapamamış. ‘Pislik içinde kalmış yatakta yatmak zorunda kaldım’ diyor. Bakırköy’den alındığına üzerinde ne varsa onlarlaydı. Eşyalarını vermemişler, eşyalarının getirildiği söyleniyor, ama verilmiyor.”

Çabalarımız görmezden geliniyor

“İnsanlardan duyarlılık bekliyorum ama sadece Poyraz Ali için değil, hapishanelerdeki tüm çocuklar için” diyen Bakır konuşmasını şöyle noktalanırdı: “Poyraz Ali için bir düzen oluşturulmuştu. Otistik bir çocuğun rehabilitasyon merkezine ve kreş faaliyetlerine gitmesi gerekiyor. Zeynep de bu faaliyetlerin başlangıcında ve sonunda Poyraz Ali’yle birlikte oluyordu. Poyraz Ali için yaptığımız her şeyin, devamlılığı ve pekiştirilmesi çok büyük önem arz ediyor. Bu yüzden Zeynep bu işin içinde olmak zorunda. Poyraz Ali şu an benim yanımda, eski düzenimize dönebilecek miyiz, bu belirsiz durumda. Poyraz Ali’yi korumaya çalışıyoruz ama bu çabalarımız görmezden geliniyor.”

Kaynak: Birgun.net