ERK ACARER
[email protected]
@eacarer


Antep İl Emniyet Müdürlüğü’ne 01.05.2016 tarihinde, sabah 9:20’de yapılan ve 3 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği bombalı eylemin hemen öncesinde emniyetin, saldırıyı gerçekleştiren İsmail Güneş’in ikâmet ettiği mahallede operasyon yaptığı ancak yanlış evi bastığı anlaşıldı. Saldırıdan 5 gün önce İstihbarat Daire Başkanlığı, eylem uyarısında bulunurken, Antep Emniyeti de harekete geçti.

Saldırı gerçekleşmeden önceki gece yarısı 03:00- 04:00 saatleri arasında, polis ekipleri Antep’te halen IŞİD merkezi olarak tarif edilen Hoşgör semtine operasyon yaptı. Ne var ki yanlış ev seçildi; Yukarıbayır Mahallesi Kuyucak Caddesi 17007 Sokak ile Şemsi Hasan Sokak köşesindeki 13’nolu eve baskın yapıldı. Oysa burada IŞİD’le ilgisi olmayan bir aile yaşıyordu. IŞİD militanları ise az ötede 17006 Sokak ile Şemsi Hasan Sokak köşesindeki 4 numaralı evde ikamet ediyordu.

İstihbaratı komşudan aldılar!

‘Yanlışlıkla’ evleri basılan aileyle görüşen Kilis CHP Eski İl Başkanı Hurşit Çetin, yaşananlar konusunda gazetemize bilgi verdi: “Polisler gece yarısı gelince aile de telaşlanıyor. Hepsini yere yatırıp arama yapmak istiyorlar. Ev sahibinin oğlu itiraz edip ‘Siz kimi arıyorsunuz?’ diye sorunca polislerden ‘IŞİD’ci İsmail Güneş’ yanıtını alıyor. Aile, Güneş’in hemen yan tarafta oturduğunu söylüyor.”

Böylece baskın yapan ekip, koçbaşıyla kapısını kırıp içeri girdikleri evden ayrılarak, IŞİD’cilerin ikâmet ettiği adrese yöneliyor. Ancak evde kimseyi bulamıyor. Bu süre içerisinde, birkaç saat sonra eylemi gerçekleştirecek olan IŞİD’cilerin kaçmış olmaları muhtemel.

Öte yandan, her operasyondan önce bir keşif ekibi gönderen emniyetin nasıl olup da böyle bir hata yaptığı akıllara soru işareti olarak takıldı.

Antep’te Adıyaman benzeri yapılanmalar

Antep’te IŞİD faaliyetlerinin yoğun olarak devam ettiği, baskın yapılan mahallelelerde sadece militan değil çok sayıda sempatizan bulunduğu da aktarılıyor. Antep’te de tıpkı Adıyaman’daki İslam Çay ocağına benzer yapılanmalar var. Bunlardan birinin küçük bir kundura dükkanı olduğu, karakol saldırısından önce buraya çok sayıda yabancı uyruklu IŞİD’cinin girip çıktığı, bombalı eylem gerçekleştikten sonra kunduracının 3-4 gün açılmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Birgun.net