ZEYNEP YÜNCÜLER
[email protected]
@yunculerzeynep

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde önceki akşam evinin balkonunda otururken polisin açtığı iddia edilen ateşle ağır yaralanan Pınar Gemsiz’in yaşamını yitirmesine ilişkin polisin olay yeri inceleme tutanağı hazırlandı.

BirGün’ün ulaştığı polis tutanığında, Pınar Gemsiz’in eşi Yaşar Gemsiz’in ifadelerine yer verildi.

‘Vuruldum’ çığlığı

Yaşar Gemsiz’in tutanakta geçen ifadeleri şöyle: “Polis araçları 1340 sokağın olduğu kısımdan, Millet caddesi üzerinde bizim binaya doğru gelip, köşe başından 1338 Nolu sokağa sola döndüler. Ben Millet Caddesi üzerinde iken polis aracından ateş edildiğini gördüm ancak 1138 Sokağa girdikten sonra ateş edilip edilmediğini görmedim, ancak silah sesleri gelmeye devam ediyordu… Maktul Pınar benim eşim olur 21.20 sıralarında ben diğer odada çocuğum Bager ile otururken ve camdan dışarıya bakarken salonda bulunan eşim Pınar ‘vuruldum’ diyerek çığlık atıp giriş kapısının önüne kendini attı. Kontrol ettiğimde göğüs kısmından kan geliyordu. Acil servisi aradım. Bu süre sonra acil servis gelemeyince kendi imkanlarımla eşimi hastaneye götürdüm. Eşim hastanede vefat etti…Polis Millet Caddesi’nden gelirken önce gaz sıktı sonra ateş etmeye başladı. Bizim binanın önünde ateş ettiler ancak boş kovan olup olmadığını bilmiyorum…Vurulduğu sırada sokaktan polis araçları geliyordu. Sokaktan geçen maskeli gençleri dağıtmak için gaz sıkıp silahla ateş ediyordu…Eylem nedeniyle şikayetçiyim olay sırasında evde ben ve çocuklarım dışında kimse yoktu. Ben silahlardan anlarım. Sokaktan sıkılan silahım M16 olduğunu düşünüyorum. Çünkü sesinden bu şekilde tahmin etti.”

Boş kovanlar görüldü

Polisin olay yeri inceleme tutanağında, ateş edilen Millet Caddesi’ne inildiğinde Millet Caddesi ile sokağın kesiştiği köşe başında boş kovanların görüldüğü ifade edildi. Ayrıca, olay yeri inceleme ekipleri tarafından gerekli kamera ve fotoğraf çekimi yapıldığı da kaydedildi.

Avukata rapor verilmedi

Gemsiz’in otopsisi raporu da tamamlandı, ancak ÖHD adına süreci takip eden avukat Ferhat Boğatekin, otopsi raporunun kendilerine verilmediğini, sözlü olarak bilgi alabildiklerini belirtti.

******

Cenaze bugün

Gazi Mahallesi’nde önceki akşam evinin balkonunda bulunduğu sırada polis tarafından açıldığı iddia edilen ateşle yaşamını yitiren Pınar Gemsiz’in cenazesi bugün 12.00’de Gazi Mahallesi’nden kaldırılacak. Gemsiz, Gazi Heykel Parkı’ndan başlayacak yürüyüş sonrası Sultangazi Mezarlığı’na defnedilecek.

******

CHP ve HDP'den ziyaret

HDP İstanbul milletvekili Erdal Ataş, KJA Koordinasyon Üyesi Sebahat Tuncel ve CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gemsiz’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Gemsiz’in yakın akrabası Zana Farqînî, “Herkes herkesin acısını kendi acısı olarak bilirse, bu acılar bir an önce sona erer. Bu ateş herkesi yakar. Kuşkularımız var, şüphelerimiz var. adaletin tecelli edilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net