Ankara ve İstanbul'da işlediği cinayetin ardından son olarak görüldüğü İzmir'de, polisin yoğun çalışması sonucu yakalanan Atalay Filiz'le fotoğraf çektirdiği gerekçesiyle Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Ankara'da 2013 yılında Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı, Tuzla'da da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz geçen 29 Mayıs'ta İzmir'de görüldü. Filiz'in, Buca'da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı. Görüntülerin televizyonlarda yer almasının ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne Atalay Filiz ile ilgili olarak bine yakın ihbar geldi. Son olarak Menderes İlçesi'nde bir dolmuşta görüldüğü yönünde yapılan ihbar üzerine alarma geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen pazar Filiz'i, yakaladı. Filiz'in İzmir'de görüldüğü andan yakalandığı ana kadar Cinayet Büro 60 personel görev yaptı.

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Atalay Filiz'in yakalandığı gün ortaya çıkan bir fotoğraf sonucu başlatılan soruşturma kapsamında, Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı'nın açığa alınmasına neden olan fotoğrafın da ayrıntıları ortaya çıktı. İddiaya göre fotoğraf, Filiz'in, İzmir'de yakalandığını göstermek için çekildi. Fotoğraftan az sayıda personelin haberi vardı. Personelden biri fotoğrafı yakınına gönderdi ve selfie ortaya çıktı.

Kaynak: Birgun.net