ZEYNEP KURAY

Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin, 28 Nisan İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü’nün Türkiye’de de kabul edilmesi talebiyle Fransız Konsolosluğu’ndan Galatasaray Meydanı’na yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi. Bu keyfi engel üzerine açıklamayı konsolosun önünde yapan aileler, çalışırken hayatını kaybeden işçileri unutmamak, unutturmamak için 28 Nisan’ın Türkiye ‘de iş cinayetlerinde hayatını kaybedenleri anma ve yas günü ilan edilmesini istediler.

“28 Nisan’ın iş cinayetlerinde hayatını kaybedenleri anma ve yas günü ilan edilsin” pankartını ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin fotoğraflarını taşıyan aileler, “İş kazası değil cinayet”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “ Soma’yı unutma unutturma” sloganlarını attılar. Adalet İsteyen İşçi Aileleri adına açıklamayı Esenyurt Özel Doğa Hastanesinde çalışırken iş cinayeti sonucunda yaşamını yitiren Eren Eroğlu’nun Babası Erdinç Eroğlu okudu.

Eroğlu, şunları söyledi: “Biz çalışırken hayatını kaybetmiş işçilerin adalet arayan aileleri olarak unutmamak ve unutturmamak için dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 28 Nisan’ın ‘Anma ve Yas Günü’ ilan edilmesini istiyoruz. 1 Mayıs’ı emekçinin birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak sahiplenenlerin, iş cinayetleriyle ihlal edilen yaşam hakkını ve adalet arayışımızı da layığıyla sahiplenmesini istiyoruz.”

Kaynak: Birgun.net