Hakkari Şemdinli'nin PKK tarafından kuşatıldığı iddiasını TVNet'te canlı yayınında dile getiren Ferhat Ünlü, istifa ettiğini duyurdu.

Yeni Şafak gazetesinin de yaydığı Şemdinli iddiasını Haber Analiz programında dile getiren Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü programın ardından bilginin yanlış olduğu gerekçesiyle TVNet'ten istifa ettiğini açıkladı. Ünlü Twitter'dan şunları yazdı:

"Yayındaydım. Kendi haber kaynaklarımla şimdi görüştüm. Sadece 150 kişilik YPS grubu var. Şemdinli'de bu küçük gruba operasyon yapılıyor. Duyuru: Bugünkü Haber Analiz'de Şemdinli konusunda rejiden yanlış yönlendirildim. Haber Analiz'i bırakıyorum. TV NET ailesine teşekkürler. Okurlarım ve izleyicilerim az önce aldığım bu ayrılış kararını, bugünkü olayın samimi ve somut bir özrü olarak kabul etsinler."

Hakkari Valisi Cuneyit Orhan Toprak, Şemdinli iddiaları ile ilgili "Söz konusu iddia doğru değil. İlçenin kırsal alanında hava destekli yoğun operasyonlarımız devam ediyor. Altınsu köyü kırsalında 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. O bölgede operasyon var. Hakkari'deki bütün güvenlik güçleri yoğun bir terörle mücadele faaliyeti yürütmektedir. Teröristler gelirse geldikleri yere gömeriz." demişti.

Kaynak: Birgun.net