Balıkesir'in Havran İlçesi'ndeki yol denetiminde kontrol edilen kamyonetin vize ve sigorta yenileme tarihinin geçtiği belirlenince polis tarafından bağlandı. Pazarcı olan araç sahibi T.G., yüklü masraf çıkınca aracına benzin döküp yaptı.

Havran İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında yol denetimi yapan polis, pazarcı T.G.'nin 16 ANF 52 plakalı kamyonetini bugün saat 11.00'de durdurdu.

Kamyonet, vize ve sigorta yenileme tarihinin geçtiğinin belirlenmesi üzerine bağlandı; emniyetin önüne çekildi. Piyasa değeri 9 bin lira olduğu öğrenilen kamyonet, ceza ve biriken vergi borçları nedeniyle neredeyse araç değeri kadar T.G.'ye masraf çıkardı. T.G., sinirli bir şekilde ayrıldığı aracın başına bir süre sonra yanında getirdiği 5 litrelik su şişesideki benzinle geri döndü. "Bunu ödeyemem, aracı da yakarım" diyen T.G., benzini kamyonetin üstüne dökerek ateşe verdi.

Polislerin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye, yangını söndürdü. Ateşe verilen kamyonetin ön kısmında ise büyük çaplı hasar oluştu. Olayın ardından gözaltına alınan T.G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Birgun.net