Avustralyalı bisikletçi Gareth Clear, dağ bisikletinden düştü ve arka cebindeki iPhone’u patladı. Vücudunda 3. derece yanık oluşan 36 yaşındaki bisikletçi tedavi altına alındı.

Avustralya'nın Sydney kentinden dağ bisikletiyle Pazar gezintisine çıkan 36 yaşındaki Gareth Clear'ın bu yolculuğu hastanede sona erdi.

Bisikletinden düşen Clear'ın pantolonun arka cebindeki iPhone, düşmenin etkisiyle patlayarak bisikletçiyi yaraladı.

Patlamanın ve sıcaklığın etkisiyle telefonu bacağının arka kısmına yapışan ve acı içinde kıvranan Clear'ı arkadaşları Royal North Shore Hastanesi'ne götürürken, Avustralyalı bisikletçinin vücudunda 3. derecede yanıklar olduğu tespit edildi.

Clear'ın patlama sonrası deforme olan derilerinin yeniden oluşturulması için 6 gün boyunca bir cihazla tedavi edileceği öğrenildi.

Patlamayı anlatırken iPhone'undan "küçük bir bomba" diye bahseden Clear, ardından başka insanların da benzer tehlikeler yaşayabileceğini düşünerek bir Twitter hesabı açtı ve Apple CEO'su Tim Cook'u ve Apple'ın destek merkezi hesabını takip etmeye başladı. Mashable'ın haberine göre önümüzdeki günlerde Apple'ın talihsiz adamla temasa geçmesi beklenirken, bu konuda yetkililerden henüz bir açıklama gelmiş değil.

Bu arada bazı sosyal medya kullanıcıları da bisikletçiyi eleştirdi. Sosyal medya kullanıcıları, naylon karışımlı bir şortla, zorlu sayılabilecek bir spor yaparken telefonu arka cebe koymanın akıllıca bir fikir olmadığını savundu.

Kaynak: Birgun.net