Fransa'nın başkenti Paris'te, IŞİD militanı 3 kadın 8 Eylül'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Paris'te bombalı araçla saldırı hazırlığındayken yakalanan 3 kadın çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Anadolu Ajansı'ndan edinilen bilgiye göre, Paris yakınındaki Essonne kasabasında 8 Eylül'de polisin düzenlediği operasyonda IŞİD'li cihatçılar Ines Madani (19), Sarah Hervouet (23) ve Amel Sakaou (39) eylem hazırlığındayken gözaltına alındı. Üç IŞİD'li cihatçı kadın çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

IŞİD tarafından Suriye'den yönlendirildiği belirlenen Madani ve Hervouet, "terör örgütü üyeliği ve terör saldırısı hazırlığı içinde olmak" suçlarından, Sakaou ise bu kişilere suç ortaklığı yapmaktan yargılanacak.

Terörle mücadele savcısı François Molins, geçen hafta yaptığı açıklamada, bu üç kadının Paris'in merkezinde, mutfak tüpleriyle dolu otomobille bombalı saldırı hazırlığında iken polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda yakalandığını bildirmişti. Fransız savcı, gözaltına alınan ve poliste "radikalleşme eğiliminde" olduklarına dair raporlar bulunan genç kadınların, Suriye'de IŞİD saflarında savaşmak için hazırlık yaptıklarını ancak yurt dışına çıkamadıklarını da kaydetmişti.

Kaynak: Birgun.net