CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "OHAL'e ihtiyaç yok. OHAL'i devam ettirmek Meclis'e saygısızlıktır" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özel, OHAL ile ilgili değerlendirmede bulunarak, "Bakanlar Kurulu'na, hükümete sesleniyoruz: Biz buradayız. Meclis'e geldik. Meclis yarın çalışmaya başlıyor. OHAL'e ihtiyaç yok. OHAL'i devam ettirmek Meclis'e saygısızlıktır. Meclis'in görevini kendi üstüne almak anayasal sınırları aşmaktır" ifadesini kullandı.

Özel, Meclis tadilatının devam ettiğini belirterek, "15 yıldır yönetiminde olduğu Meclis sığınağında su ve tansiyon aleti yoktu o gece. Gerekirse o Kerbela gibi susuz sığınağa gidip çalışmalıyız. Meclis'i açık tutmalıyız. Bu Meclis gazi Meclis'tir" şeklinde konuştu.

CHP kulisinde değişiklik yapılmasını eleştiren Özel, Atatürk'ün üniformalı resminin kaldırıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanı Yenikapı'da apoletleriyle Kenan Paşa edasıyla konuşma yapıyor. Ondan rahatsız olmuyorlar, Atatürk'ün gazilik ve mareşallik unvanıyla bir resmi var ondan rahatsız oluyorlar. Bir loca var orada askerler yapmış diyorlar. Kulisin akustiğini sağlamak için borular var onlar kaldırılmışlar. O borular sesi ayrıştırdığı, uğultuyu kestiği gibi ortam dinlemesine engel olur. O yüzden boruların kaldırıldığı söyleniyor. Meclis'in genel rengi gün ışığı iken maalesef muhalefet kulisini özel hastane bekleme salonuna çevirmişler. Özel hastane bekleme salonu olmuş Meclis. O eski dekora uygun olmayan zevksiz şeylerin oraya monte edildiği kulis haline gelmiş. İsmail Kahraman, yaz boyunca AKP'li dahil hiçbir Meclis Başkanının yapmadığı şeyleri yaptı. Atatürk'ün o resmini dışarıya koymaları ayrı bir tartışmadır. Bu konuda Genelkurmay Başkanının, Meclis'i üniformayla izlemesinden rahatsız olmayanlara söylüyorum. Gazi Atatürk'ün halıya dokunmuş resmini askeri çağrıştırıyor diye kaldırıyorlar. Resmin yeni asıldığı yeri doğru bulmuyoruz. 'Biz biliriz diyorlar.' O kadar kolay değil. O kulis bizim kulisimiz. Ona müdahale etmeye çalışanın alnını karışlarız."

Kaynak: Birgun.net