MHP'deki genel başkan adaylarından Ümit Özdağ, Oktay Vural'ın istifasıyla ilgili olarak, "Ben Oktay Bey'in bu adımı atmasını uzun zamandır bekliyordum. Gecikmiş bir adım olarak görüyorum" dedi.

Ümit Özdağ, delegelerle görüşmek için dün akşam Çorum'a geldi. Çorum-Ankara karayolu üzerinde bulunan bir restoranda delegelerle iftarda buluşan Özdağ, gazetecilerin Oktay Vural'ın istifasına yönelik sorularını yanıtladı. Ümit Özdağ, bunu gecikmiş bir adım olarak değerlendirerek, şöyle dedi:

"Ben Oktay Bey'in bu adımı atmasını uzun zamandır bekliyordum. Gecikmiş bir adım olarak görüyorum. Keşke kurultay gerçekleşmeden önce bu adımı atsaydı. Ancak, yine de olumlu bir adımdır. Oktay Vural gibi, Devlet beyin yanında en önemli görevlerde bulunan bir siyasetçinin bu adamı atması artık Genel Başkan'ın politikalarının yürümez olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Ben bu adımı diğer Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin ve yetkililerinin de artık atması ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin içine sokulmak istendiği bu dar kıskaçtan bir an önce çıkartılması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bu tür başka adımları da bekliyor bunun için de dua ediyorum. Oktay Bey'in istifası değişimden yana olduğu gösteriyor."

KORAY AYDIN: OKTAY VURAL'IN ADAY OLMASIYLA İLGİLİ BİR SİNYAL ALMADIM
MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, Oktay Vural'la telefonla görüştüğünü, bir adaylık sinyali almadığını söyledi.

Temaslarda bulunmak için Gaziantep'e gelen MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın basın açıklaması yaptı. Oktay Vural'la telefonla görüştüğünü belirten Koray Aydın, "Daha önce istifa yönünde bir sinyal olmuştu zaten, rahatsız olduğunu biliyordum. Dolayısıyla şahsen benim için bir sürpriz olmadı. Beklediğim bir gelişmeydi. Almış olduğu bu karar kendisi için hayırlı uğurlu olsun. Dün akşam kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım, kendisinden adaylıkla ilgili bir ışık almadım. Ama önümüzdeki günler ne gösterir onu bilemem" şeklinde konuştu.

"BEN ÇOK ADAYLI KONGRELERİ SEVERİM"
1997 yılında Devlet Bahçeli'nin seçildiği kongrede en çok oyu onun almadığını vurgulayan Koray Aydın, "En çok oyu Tuğrul Türkeş almıştı. Hatta aralarında 140 oy fark vardı. Diğer adaylar onun etrafında bütünleşince kongreyi Devlet Bahçeli kazandı. Dolayısıyla karakteri itibarıyla kaosa imkan veren bir seçim sistemi yok. Tam tersi herkesi birleştirmeye iten bir yapı var. 3. tur bu meseleyi çözer" ifadelerini kullandı.

"TUĞRUL TÜRKEŞ'LE BİR TEMASIMIZ YOK"
Tuğrul Türkeş'le bir temaslarının olmadığını söyleyen Koray Aydın, "Şu anda bir temas yok. Ama MHP de bir değişim olması halinde AK Parti'ye de etkileri olacaktır. Milletvekili bazında da olur, insan kaynaklarındaki hareketlenmede de olur. Bu bakımdan Türk siyasal yaşamı yeniden şekillenir" diye konuştu. ()

Kaynak: Birgun.net