BİRGÜN / İZMİR

İzmir’de özellikle son iki ayda hız kazanan okulların imam hatiplere dönüştürülme süreci devam ediyor. Sıradaki okul Bayraklı İlçesinde bulunan Osman Çınar Ortaokulu. 930 mevcutlu Osman Çınar Ortaokulu Bayraklı ilçesinde dengi okullar arasında en başarılı 3 okuldan birisi ve İzmir’de ise 27. sırada bulunuyor. Bulunduğu bölgede 3 ortaokul daha bulunuyor.

Geçen sene mevcudun fazlalığı nedeniyle okulun bahçesine yapılmış ancak bu bina açılmadan kısa bir süre önce Milli Eğitim tarafından Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu adıyla başka bir okula dönüştürülmüş. Velilerin, öğrenci ve öğretmenlerin haberi olmadan yapılan fiili bir dönüşüm. Son süreçte ise 5. sınıf kayıtlarının yapılmayacağı söylentisi üzerine veliler duruma müdahale ederek okullarının kademeli olarak imam hatibe dönüştürülmesine tepki göstererek okullarına sahip çıkmak için bir araya geliyorlar.

Velilerin talepleri

Okullarına sahip çıkmak için bir araya gelen ve bu amaçla yürütülen mücadelenin önde gelenleri ile görüşerek süreci tüm ayrıntıları ile öğreniyoruz.. İşte velilerin talepleri:

» Öncelikle okulumuz evimize çok yakın. Veliler için en önemli husus en yakın okul en iyi okuldur. Hepimiz çocuklarımızın peşinden koşturuyoruz, ilgileniyoruz, derslerini yaptırıyoruz. Başka okullardaki veliler böyle değiller, en çok ondan korkuyoruz.

»Öncelikle imam hatip okullarına da adres olayının getirilmesini istiyorum. Herkes adresinin tuttuğu yere yakın okula gitmelidir. Benim adresim burası iken başka bir adresteki insanların buraya gelmesini istemiyorum. Mahallemizin, semtimizin sosyal dokusunun bozulacağını buna izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

»Okulumuzun çocuklarımızın geleceğine muhtar, kaymakam, milli eğitim değil çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve biz velilerin birlikte karar vermesi gerekir. Bu nedenle okulumuza imam hatip için verilen uygunluk görüşlerinin valilik tarafından yok sayılmasını okulumuza, çocuklarımızın geleceğine dokunulmamasını istiyoruz.

Kaynak: Birgun.net