RABİA YILMAZ
[email protected]
@rabiaylmaz

ABD’nin Orlando kentindeki ‘Pulse Club’ isimli gey barda gerçekleşen ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyı sevinçle karşılayan gericiler bu kez de İstanbul’daki ‘Onur Yürüyüşü’nü hedef aldı. Müslüman Anadolu Gençliği isimli grup 26 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan Onur Yürüyüşü’ne yönelik nefret kampanyası başlattı.

İBDA-C’ye yakınlığı ile bilinen grup, LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne karşı “Onursuz sapıkları yürütmüyoruz’’ adlı bir etkinlik çağrısı yaptı. Facebook üzerinden yapılan homofobik çağrıda, LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün gerçekleştirilmesini önlemek için ‘şuurlu bütün Müslümanlar’ Taksim Meydanı’na davet edildi. Gerek politikacıların gerekse yandaşlarının nefret söylemleri ile açık hedef haline getirildiklerini belirten LGBTİ aktivistler, “Örgütleniyoruz, örgütleneceğiz’’ dedi.

Gerici grubun etkinlik daveti tepkiler üzerine Facebook’tan kaldırıldı.

‘Sistematikleşen organize bir saldırı’

Orlando’daki saldırıda bütün LGBTİ toplumunun hedef alındığını belirten Kaos GL editörü ve LGBTİ aktivisti Yıldız Tar, sistematik ve organize saldırılarla karşı karşıya olduklarını ifade ederek, ‘Katliam çağrılarına karşın, LGBTİ bireylerin güvenliğinin alınmadığını ve devlet tarafından bu kampanyalara çanak tutulduğunu’ söyledi.

Linç kampanyalarını düzenleyen grupların iktidarın söylemlerinden cesaret aldıklarını kaydeden Tar, “Hükümetin en tepesinden en aşağısına herkesin ağzında, LGBTİ’leri karalayan cümleler var. Bunu düzenleyen kişiler de, bir LGBTİ bireyi öldürdüğünde ceza almayacağının güveniyle hareket ediyor’’ dedi.

‘Hukuki süreç başlatacağız’

Etkinliği açan ve paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında hukuki süreç başlatacaklarını söyleyen Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nden (SPoD) Mehmet Akın, LGBTİ bireylerin politikacılar tarafından açık hedef haline getirildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“12 yıl boyunca çok barışçıl bir şekilde, hiçbir saldırı ve sorun yaşanmadan gerçekleşen Onur Yürüyüşü geçen sene bir bahaneyle iptal edildi. Haziran seçimleri öncesi LGBTİ adaylara yönelik politikacılar tarafından sarf edilen nefret söylemleri ve sonrasında Valilik ile polisin Onur Yürüyüşü’nü engellemesi sonucunda açık hedef haline getirildik. Bundan sonra bu saldırıların yaşanabileceğini ve tehlikeye açık olduğumuzu düşünüyoruz.’’

‘Örgütleniyoruz, örgütleneceğiz’

Hedef haline getirilen LGBTİ bireylerin, bilinçli bir biçimde güvenliğinin de sağlanmadığını aktaran Akın, “Saldırıya açık bir grup haline getirildik. Ancak bu seneki Onur Haftası temamızda olduğu gibi ‘Örgütleniyoruz’ ve bu Onur Yürüyüşü olsa da olmasa da bir aradalığımıza devam ediyoruz’’ dedi.

Gerici yazarlar destekte gecikmedi

Nefret kampanyası hakkında yandaşlar da nefret içerikli destek mesajları yayımladı.

Yandaş Millet gazetesi muhabiri Enes Babacan nefret kampanyasını desteklediğini duyurarak, “Bunu organize edenlerden Allah razı olsun. Hayvandan da aşağı olan bu sapık kavme geçit vermemek gerekiyordu. Taksim’de bütün ulusal medyanın takibi ile bu sapıklar yürüyüşü düzenliyor vs kimse de bişey diyemiyordu. Müslüman yurdunda Müslüman şuuruyla hareket edenleri kutluyorum’’ paylaşımında bulundu.

Etkinlik sayfasında Kenan Kotku isimli kişinin paylaştığı mesajda, “Akit gazetesinden muhabir Harun Bey sayfamıza mesaj attı. Çarşamba haberimizi yapacak inşallah...’’ denildi.

Ancak Yeni Akit’in internet sitesinde, “Müslüman gençlerden sapkın yürüyüşe karşı eylem’’ başlığıyla yapılan haberde, “Müslüman Anadolu Gençliği, mübarek Ramazan ayında 19 Haziran’da düzenleneneceği açıklanan provokatif ‘Trans Onur Yürüyüşü’ne karşı duyarlı Müslümanlara çağrıda bulundu’’ ifadelerine yer verildi.

******

ÖDP: Karanlığa teslim olmayacağız!

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) gericilerin nefret kampanyasına tepki gösterdi, LGBTİ bireylere destek açıklaması yaptı. “Karanlığa teslim olmayacağız! Orada olacağız!’’ başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gericilerin motivasyonlarını Orlando’da katliam yapan IŞİD’den aldıkları ortada! IŞİD zihniyetlilere açık imza ile Onur Yürüyüşüne saldırı çağrısı yapma cüretini veren AKP karanlığıdır! AKP iktidarının yarattığı gerici iklimden beslenen bu zihniyet bugün sokaklarda katliam çağrısı yapma boyutuna ulaşmıştır! İstanbul Valiliği ve Emniyeti görevini yapmalı, yürüyüşün güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamalıdır. Açık linç çağrısı yapan gericiler hakkında soruşturma başlatılmalıdır! Karanlığı besleyen gerici iktidar ve önlem almayan emniyet yaşanacak en ufak olaydan sorumludur! Meydanlar katliam ve ölüm diyen gericilere karşı renklerin olacak!’’

Kaynak: Birgun.net