Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul binaları içinde İmam Hatip Ortaokulu sınıflarının açılması için ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi. Eğitim Sen uygulamaya tepki gösterirken konu Meclis gündemine de taşındı.

Sözcü'de yer alan habere göre Antalya İl Mili Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Kepez, Konyaaltı ve Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği bir yazı ile ilkokul ve ortaokul binalarının içine İmam Hatip Ortaokulu açılması talimatı verdi. 2 Ağustos 2016 tarihli yazıda ilçelerin bu konuda olan taleplerinin dikkate alındığı belirtilerek, “İlçenizde yeni açılan İmam Hatip Ortaokullarının 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için her türlü tedbirin alınması hususunda gereğini önemle rica ederim” ifadelerine yer verildi. Yazıda, “2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren ilçenizin talebi doğrultusunda ilkokul ve ortaokul binaları içinde İmam Hatip Ortaokulu açılması ile ilgili ilgi Valilik makamının ilgi onayı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kurum Açma Kapatma ve Ad Verme Komisyonunun ek listede belirtilen tarihli ve sayılı kararları ek listede gönderilmiştir” denildi. Eğitim Sen uygulamaya sert tepki gösterirken, CHP’li Mustafa Akaydın da iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

“HEDEF İLLER ZORLA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Antalya, İzmir gibi hedef illerde okulların zorla imam hatip okullarına dönüştürüldüğünü söyledi. Karaca, “Okulların içinde İmam Hatip sınıflarının açılması yönünde bir çalışma var. Geçen hafta Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ile görüştük ve 15 Temmuz sonrası bir Türkiye ve eğitim profili yaratılacaksa bunun normalleşerek olması gerektiğini, zorlamayla bunun olmayacağını ifade ettik” dedi.

“OKULLARDA MAHALLE BASKISI”

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk de iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztürk “Bugün Fetullah terör örgütü/paralel devlet yapılanmasının yapmaya çalıştığını yarın başka bir cemaatin ya da grubun yapması kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Sendika olarak 15 Temmuz darbe girişimine amasız, fakatsız ve tereddütsüz karşı çıktıklarını belirten Öztürk, “Sendikamız her zaman demokrasi ve özgürlüklerden yana olmuş; demokratik, laik, bilimsel ve anadilinde eğitimi savunmuştur” dedi. 15 Temmuz darbe girişimi kamusal, nitelikli, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşıldıkça eğitim alanını farklı cemaat ve grupların doldurduğu gerçeğini ortaya koyduğunu savunan Öztürk, “Bu farklı cemaat ve gruplar ise kendilerine egemenlik alanları yaratmak ve iktidarı ele geçirmek için eğitimi kullanmıştır. Eğitim alanında ortaya çıkan her boşluk ve eksiklik bir takım çıkar gruplarının devreye girmesine neden olmuştur” diye konuştu.AKP iktidarı döneminde adeta bütün okulların imam hatiplere dönüştürüldüğünü savunan Öztürk şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığı uygulamalarına paralel olarak ilimizde de bu uygulamalar abartılarak devam ettirilmektedir. En son Kepez'de Aslanlar, Ünsal, Mustafa Adıyaman, Beşkonak, Göçerler Ortaokulları ile Yıldırım Beyazıt ve Altınova Esen İlkokulu; Konyaaltı'nda Ayten Çağıran ve Çakırlar Ortaokulu; Muratpaşa'da Barbaros Ortaokulu, Gazipaşa'da ise Muzkent Ortaokulları içerisinde imam hatip ortaokulları açılmasına karar verilmiştir. Laiklikten uzaklaşma, bilim, akıl ve teknolojiden dolayısıyla uygar dünyadan kopmamıza neden olurken ülkemiz hızla üçüncü sınıf Ortadoğu ülkelerine benzemektedir. Hâlbuki devlet tüm öğrencilere nitelikli eğitim vermek, tüm öğrencilerinin barınma sorunu çözmek zorundadır. Eğer bu sorunları devlet çözemezse yurtlarla, dershanelerle, özel okullarla bugün Fetullah terör örgütü/paralel devlet yapılanmasının yapmaya çalıştığını yarın başka bir cemaatin ya da grubun yapması kaçınılmaz olacaktır.”

KONU MECLİS’E TAŞINDI

CHP Antalya milletvekili MUstafa Akaydın da iddiaları Meclis gündeline taşıdı. Akaydın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Antalya’daki imam-hatip sınıfı talimatını sordu.

Kaynak: Birgun.net