BURCU CANSU [email protected]

Ankara’nın merkezindeki Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Müdür Başyardımcısı Şenel Kabakcı ve Kazım Arıcan, Çanakkale Savaşı’nın 101’inci yılını gerekçe göstererek öğrencilere hoparlörden “Yasin” dinletti.

Okulda görevli bazı öğretmenler, bu duruma itiraz ettiklerini ve “Burası Hıristiyan memleketi değil, şehitlerimize Fatiha okuduk” yanıtı ile karşılaştıklarını söyledi. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da soruşturma açılması için Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve davet etti.

‘İnisiyatif kullandık’
Etnografya Müzesi karşısında bulunan eski adı ile Altındağ Ankara Ticaret Lisesi yeni adı ile Ankara Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Çanakkale Savaşı’nın 101’inci yıl dönümü olmasını gerekçe gösteren Müdür Başyardımcısı Şenel Kabakcı ve Kazım Arıcan’ın “inisiyatif kullanarak’’ hoparlörden öğrencilere Kuran’ın Yasin suresini dinlettiği belirtildi. Okulda 18 Mart Cuma günü yaşananları bir öğretmen şu ifadelerle anlattı:

“Anons yapılıyor sandım. Sonra dua okunduğunu fark ettim. Müdür odasına çıktığımda müdürün yerinde olmadığını, toplantı için çıktığını öğrendim. Dua merasimi bitip Müdür Başyardımcısı Şenel Kabakcı ve Kazım Arıcan öğretmenler odasına girdiğinde neler olduğunu sordum. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ya da İlçe Milli Eğitim’den gelen herhangi bir emir olup olmadığını sorduğumda, ‘Burası Hıristiyan memleketi değil, Çanakkale Savaşı’nda ölen şehitlerimiz için Fatiha okuduk’ yanıtını aldım. Okulda hoparlörden Yasin dinletmenin mevzuatlara ve hukuka aykırı olduğunu belirttiğimde ise, ‘Öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen talep doğrultusunda inisiyatif aldık, ne olacak’ denildi. Gelecek tepkileri düşünüp düşünmediklerini sorduğumda ise ‘Ne tepkisi, niye tepki göstersinler’ denildi...”

‘Soruşturma açılmalı’
Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve davet ederek, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını talep eden Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Kural tanımayarak memleketi hilafete doğru götürüyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumundan güç alarak, eğitim kurumlarını dini kurumlara çevirmeye çalışıyorlar” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir işlem yapmamasının da hukuksuzlukların önünü açtığını belirten Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dua etmek isteyen ibadethaneye gitsin. Bir eğitim kurumunu ibadethaneye çevirip, burada da siyasi propaganda yapılmasına Milli Eğitim Bakanlığı izin vermemelidir. Dini kurumlar ayrı, eğitim kurumları ayrıdır. Bu idareciler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını bekliyoruz. Takipçisi olacağız. Öğretmenlerin 10 Ekim Ankara Katliamı gibi büyük bir katliamın ardından basın açıklaması okuduğunda haklarında soruşturma açılıp sürgün edildiği bir ortamda okulda Yasin okutan idareciler hakkında hiçbir işlem yapılmaması suçtur.’’

Kaynak: Birgun.net