SEBAHAT KARAKOYUN / [email protected]

Ankara'nın merkezinde bir ilköğretim okulunda kütüphanede görevli memurun 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarı, ailenin aylar süren ısrarlı çabaları sonucu yargıya yansıdı.

Kamuoyuna yansıyan çocuklara yönelik yönelik cinsel istismar olayları ailelerin farkındalığını artırırken, bu konuda açılan davalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Ankara'nın merkezinde bir ilköğretim okulunda kütüphanede görevli memurun 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarıyla ilgili davanın ilk duruşması yarın (23 Haziran) yapılacak.

Kurtuluş İlkokulu'nda 10 yaşındaki kızlarının okulun kütüphanesinde, görevli memur tarafından taciz edildiğini öğrenen aile önce okul yönetimine başvurdu. Okul yönetiminin kayıtsız tavrı üzerine 15 Ocak’ta savcılığa başvuran aile, bu süreçte oldukça sıkıntılı günler yaşadı.

Olayın ortaya çıkması üzerine başka bazı iddialar da gündeme geldi. Ancak ailenin anlatımına göre "ikna süreçleri" sonucu bu iddiaları gündeme getiren bazı veliler sonradan konuyu yargıya yansıtmaktan vazgeçti.

Bakanlık ağırdan aldı

Bu süreçte okul yönetimi ile zaman zaman sürtüşme de yaşayan aile savcılık soruşturması devam ederken, kütüphane memuru ile ilgili idari işlem yapılması için de mücadeleyi sürdürdü.

Aile bu süreçle ilgili bilgi almak üzere başvurduğu resmi makamlardan bilgi almakta zorlandığı için CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'den destek istedi. Hakverdi, ilgili makamlara birbiri ardına yazılı başvuruda bulunarak, süreçle ilgili bilgi edinmek istedi.

Art arda devam eden yazışmalar sonunda disiplin soruşturması sonuçlandırıldı.Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Ocak ayında meydana gelen cinsel istismar olayı ile ilgili süreci 5 Mayıs’ta sonuçlandırdı. Karar 16 Mayıs'ta iletildi. Yüksek Disiplin Kurulu, “isnat edilen fiilin doğruluk kazandığı anlaşıldığından” Eğitim Bir-Sen üyesi kütüphane memuru M.A hakkında “Devlet memurluğundan çıkarma cezası” verdi.

Kütüphane'de 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarla suçlanan M.A yarın hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Birgun.net