SERBAY MANSUROĞLU - [email protected]
@serbaymansur

İstanbul Bahçelievler’deki Kocasinan İlkokulu'nda iftar programı düzenlenecek. Bu akşam düzenlenen iftar programının organizasyonunu okul müdürü Erdoğan Karahan ile Eğitim Bir Sen Temsilcisi Selahattin Pınar organize etti. Bahçelievler İlçe Kaymakamlığı'ndan 'olur' alan okul idaresi bu akşam için davetiyeler hazırladı. İlçe müdürlüklerinde çalışan bürokratlar, sendikacılar ve bazı velilere davetiye gönderildi. Çağrı davetiyesinde “Değerler Eğitiminin Dua ve İbadet Teması Kapsamında Kocasinan İlkokulu Olarak Düzenlediğimiz İftar Programında, Sizleri de Aramızda Görmekten Onur Duyarız” denildi. Davetiyede ayrıca iftar programı kapsamında okulda Kuran-ı Kerim dinletisi yapılacağı ifade edildi.

Her alanda mezhepçilik

Eğitim Sen İstanbul 1 No'lu Şube Yöneticisi Barış Uluocak, "Dindar nesil, dindar toplum iddiasıyla kamusal hayatın her alanını mezhepçi ve tek tipçi bir yaklaşımla kuşatma altına alan hükümet bu konudaki en cüretkar adımlarını eğitim alanında atıyor! Okullardaki her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetler adeta muhafazakar bir sansür sürecinden geçirilirken sözde sivil toplum kuruluşlarının dini siyasete amaç etme politikaları için okulları serbestçe kullanabilmeleri içinde bulunduğumuz durumu açıkça ortaya koyuyor!" ifadelerini kullandı.

Kamu hizmetinin tarafsızlığı ihlal ediliyor

Uluocak okulda yapılan iftar programını şu ifadelerle eleştirdi: İftar programı kamu hizmetinin tarafsızlığına, eğitim öğretim hizmetlerinin bilimsel ve laik niteliğine yönelik büyük tahribatın açık bir göstergesidir! Yandaş sendikalar, hükümete yakın vakıflar okullarda adeta cirit atmaktadır. Eğitim bürokratları da dindar nesil özlemi içindeki muktedirlere yaranmak için adeta bir dindarlık şovuna girişmiş durumdadır. Bir ilkokul bahçesinin her türlü farklı inanç gözardı edilerek böyle etkinliklere verilmesi toplumun baskı ve ötekileştirme yaklaşımının en bariz örneklerinden biri olmuştur. Okulların muhafazakar birer ticarethaneye dönüştürülmesi süreci hızla devam ediyor.

Kaynak: Birgun.net