Kısa bir yazı olacak bu. Belki de en kısa yazı bu köşede yazılan… Ama çok şey söylüyor; az ve öz.

OHAL, ne hal?” başlıklı yazımda, AKP’lilerin; bakanların ve Erdoğan’ın OHAL’in ne kadar süreceğine dair çelişkili sözlerine yer vermiştim.

Açık artırma “3 ay sürmez”le başlamış, sonra “3 ayda biter”e çıkmış, “Belki uzatılabilir” de aşılıp, geçen hafta MGK tavsiyesiyle “3 ay daha” uzatılacağı kesinleşmişti. Bu yazı yazılırken henüz sonuçlanmamış olan Bakanlar Kurulu toplantısından o uzatma kararı da çıkmış olabilir.

İkinci 3 ay kesinleşirken, Erdoğan çıtayı iyice yükseltti: “12 ay bile yetmeyebilir.

12 ayın bile yetmeyebileceği OHAL’in ne hal olacağını bir günde kapatılıp susturulan 23 radyo ve televizyon örneğiyle açıklamaya çalışmıştım. FETÖ ve darbe ile mücadele adına, başarılı olsaydı darbenin yapacağı şeylerin yapıldığını yazmıştım.

O yazıya AKP’lilerden de tepki geldi. AKP’li okurlarım olmasından son derece mutluyum. Keşke hep onlar okusa!

Yazıya Twitter'dan verilen bir akil adam tepkisi şöyleydi: “Adam olana bir şey yapılmıyor, korkma.” Akil adam ya; çok korktuğumuzu anlayıvermiş hemen!

Ama asıl önemli olan ve uzun söze gerek bırakmayan diğer tepkiydi; “aydın” bir AKP’li, yöneticilerin ağızlarında dolandırıp durduklarını açıkça söylemiş:

Hepiniz susturulduğunda OHAL bitecek!

Hepimiz… Susturulduğunda…

Tepki verdiği yazı kapatılan radyo ve televizyonlarla ilgili olduğu için “hepiniz”den kastı medya mı, yoksa genel olarak muhalefet mi, bilmiyorum. Ama ikisi de aynı kapıya çıktığı için bir önemi yok.

OHAL’in ne zaman biteceğine ya onu getirenler karar verecekler, ya da ona itiraz edenler.

Getirenlerin son tarihini o okur netleştirdi: Hepimiz susturulduğunda!

Bakalım OHAL’e itiraz edenlerin son tarihi ne olacak?

Kaynak: Birgun.net