DENİZ SARI @Denizdirenn

İstanbul Sultangazi'de ilçedeki okullara İlçe Milli Eğitim tarafından resmi bir yazı gönderilerek yarın yapılacak olan "Değer Odaklı İletişim" başlıklı seminere öğretmenlerin katılımı zorunlu hale getirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir imzasıyla gönderilen yazıda, "Sultangazi Belediyesi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nde Sosyolog yazar Nurdoğan Arkış'ın katılımıyla düzenlenecek olan Değerler Odaklı İletişim konulu seminere resmi/özel İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarınızda görevli müdür, yönetici, rehberlik birimleri ve öğretmenlerinin katılımı zorunlu olup, okullarımızda sabah görevi olanların öğleden sonra, öğleden sonra görevi olanların sabah ve tam gün eğitim veren okullarımzda görevli olanların ise müdürlüklerince planlanacak şekilde eksiksiz katılımın sağlanması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadelerine yer verildi.

EĞİTİM SEN'İN TALEBİ REDDEDİLDİ
Eğitimsen 4 No'lu Şube Sekreteri Özcan Günay İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir'le görüştüğünü ve bunun gibi seminlerlere katılmanın gönülülük esasına dayanması gerektiğini söylediğini ancak Demir tarafından bu talebin reddedildiğini belirtti.

Günay ayrıca Eğitim Sen 4 No'lu Şube'nin 2015 yılında İlçe Milli Eğitim'e 'Zorunlu Seminerler Hakkında' konulu bir yazı gönderdiklerini ifade etti. Seminerlere katılmak istemeyen öğretmenlere okul idarecileri tarafından baskı yapıldığını vurgulayan Özcan, "Hiçbir kamu çalışanının Anayasa ve Devlet kanunlarına göre angarya işlerde çalıştırılamaz. Bu ve bunun gibi seminerlerde, çalışmalarda okullara gönderilen yazılarda zorunluluk ibaresi çıkarılmalıdır. Öğretmenin görev tanımı ve mesai saatleri, yasalar ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Mesai dışında öğretmene görev verilemeyeceği gibi, mesai dışı görevlerin ücretlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net