Gaziantep’te sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) yöneticisi İrfan Okur’un, Neşet Ertaş paylaşımı da soruşturma konusu oldu.

Evrensel’den İnanç Yıldız’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturma kapsamında Okur, ifadeye çağrıldı ve sosyal medya paylaşımları soruldu.

Soruşturmada yöneticisi olduğu sendikanın açıklama, fotoğraf ve haberlerine dair paylaşımların yanısıra Okur’a, ölüm yıldönümü nedeniyle sanatçı Neşet Ertaş hakkında yaptığı “Devletin değil halkın sanatçısıyım’ diyen Neşet Ertaş’ı, ölümünün üçüncü yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” sözleri de soruldu.

Hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili konuşan Okur, paylaşımlarının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek şöyle dedi:“Paylaşımların arasında ‘1 Mayıs sonrası terörü lanetliyoruz basın toplantısı’, 10 Ekim katliamına yönelik sendika afişleri ve Neşet Ertaş da var… Türkiye demokrasinin çıtasının yükselmesi için mücadele ederken, çıtanın daha da geriye çekildiğini, sıkıyönetim koşulları yaklaşımı olduğunu gördüm.”

Kaynak: Birgun.net