Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan evli A.B. hakkında başlatılan idari soruşturmayla ilgili de Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararının beklenildiği belirtildi.

'dan İsmail Akkaya'nın haberine göre, Konya'da geçen yıl meydana gelen olayla ilgili öğrenci ve ailenin şikayeti üzerine açılan ve 12'nci Asliye Mahkemesi'nde görülen dava geçen şubat ayında sonuçlandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni A.B.'nin 'Reşit Olmayanla Cinsel İlişki' suçundan tutuksuz yargılandığı davada mahkeme heyeti, A.B.'nin öğrencisiyle cinsel ilişkiye girme suçunun sabit olduğunu belirterek 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, A.B.'nin değişik zamanlarda mağdura karşı aynı suçu defalarca işlediğini belirterek cezayı 5 yıl 3 aya çıkarttı.

Heyet, A.B.'ye 'Kanuni temsilcisinin rızası dışında evi terk eden çocuğun alıkonulması' suçundan da 6 ay daha hapis cezası verdi.

AÇIĞA ALINDI

Milli Eğitim Müdürlüğü de olayın ardından A.B.'yi açığa alırken, hakkında başlatılan idari soruşmayla ilgili de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararının beklenildiği bildirildi.

Kaynak: Birgun.net