CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, üniversitede gerginliğe neden olan ODTÜ Mescit Topluluğu hakkında önemli bilgilerin açığa çıkmasını sağlayan El Kaide davası iddianamesini Meclis gündemine taşıdı.

Özel, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında IŞİD’in Rakka emiri Oğuzhan Gözlemecioğlu’nun da bulunduğu 26 kişiye açılan El Kaide davasının iddianamesini gündeme getiren Özel, iddianamede ODTÜ’deki gerginliğin sebeplerini aydınlatacak çok önemli bilgilerin ortaya çıktığını kaydetti. Özel, iddianamede, ODTÜ’deki El Kaide örgütlenmesinin anlatıldığını ve Kerem Balta, Mahir Gökhan Orak ile Şaban Yiğit isimli şahısların “ODTÜ Mescit Topluluğu” adı altında, üniversitede faaliyet göstermeye çalıştıklarının anlatıldığını belirtti.

“ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE YÖK BAŞKANI EL KAİDE YANLILARININ TARAFINI TUTTU”

Önergesinde, geçtiğimiz yılın Aralık ayında ODTÜ’de Mescit Topluluğu adı altında hareket eden grup ile diğer öğrenciler arasında çıkan gerginliği anımsatan Özel, “Yaşanan gerginliğin ardından başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin Başbakanı Davutoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Mescit Topluluğu üyesi kişilerin, yani ‘El Kaide yanlısı’ öğrencilerin tarafını tutmuştur. Recep Tayyip Erdoğan, ‘Utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ’de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki bizler bunun da takipçisi olacağız’ diyerek adeta gözdağı vermiştir. Tüm bu yaşananların üzerine üniversiteye gönderilen YÖK’ün soruşturma ekibi sadece Mescit Topluluğu’nu dinlemiş ve IŞİD zihniyetine karşı çıkan öğrenciler hakkında ise savcılık tarafından soruşturma açılmıştı” dedi. Özel, Başbakan Yıldırım’dan şu soruların yanıtını istedi:

“El-Kaide ve IŞİD’e desteğini gizlemeyen Mescit Topluluğu’nda aktif görev alan Mahir Gökhan Orak’ın Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) de işe alındığı iddiası doğru mudur?

Doğru ise; El-Kaide ve IŞİD’e desteğini gizlemeyen Mahir Gökhan Orak'ın TAI’de hiçbir güvenlik soruşturmasından geçmeden işe alınması mümkün müdür?

Mümkün değilse, El-Kaide militanı olduğu iddia edilen bir kişinin güvenlik soruşturmasına rağmen işe alınabilmesi nasıl mümkün olmuştur?

Stratejik öneme sahip bir savunma sanayi kuruluşuna, El-Kaide’liler nasıl sızmıştır? Güvenlik açığı mı vardır?

El-Kaide’liler bugüne kadar başka kamu kurum ve kuruluşlarında da işe alınmış mıdır? Kaç El-Kaide sempatizanı işe yerleştirilmiştir? Bunlar hangi kurumlarda işe alınmışlardır?

“ERDOĞAN’IN BU TOPLULUĞU KAÇAK SARAY’DA AĞIRLAMAYA YÖNELİK BİR PROGRAMI MEVCUT MU?”
Aralık 2015’te Mescit Topluluğu ve ODTÜ’lü öğrenciler arasında yaşanan gerginlik sonrası başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin Başbakanı Davutoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yaptığı açıklamalar El-Kaide propagandası yapan kişiler ile ibadetini gerçekten yerine getirmek isteyen öğrenciler arasında bir ayrım yapılamadığının acziyetinin göstergesi midir?

Aralık ayında ODTÜ yaşanan bu gerginlikte; YÖK tarafından sadece Mescit Topluluğuna üye kişilerin görüşlerinin dinlenmiş olmasının nedeni nedir? El-Kaide yanlısı bu kişiler tarafınızca korunmakta mıdır?

Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gereği ne ise yapın’ talimatı El-Kaide’lilerin korunması için midir?

‘Konunun takipçisi olacağını’ söyleyen ve bu konuda YÖK’ü de yanlı bir şekilde yönlendiren Sayın Cumhurbaşkanı Mescit Topluluğu ile daha önce bir araya gelmiş midir? Gelmiş ise ne zaman bir araya gelmiştir? Önümüzdeki günlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın bu topluluğu Kaçak Saray’da ağırlamaya yönelik bir programı mevcut mudur?” (ANKA)

Kaynak: Birgun.net