Özgürlük ve Dayanışma Partisi, İstanbul Kadın Koordinasyonu'ndan kadınlar gazetemize destek ziyaretinde bulundu.

Gazetemizin başlattığı abone kampanyasına destek olan ÖDP'li kadınlar, BirGün'ün muhalefetin sesi olduğunu ve ülke demokrasisi için önemli bir kurum olduğunu söylediler. ''Bizler yaşamın değişik alanlarından kadınlar olarak, BirGün'e ve kendi sesimize sahip çıkıyoruz'' diyen kadınlar, daha sonra gazetemize abone olarak destek verdiler.

Destek ziyaretine gelen ÖDP'li kadınların yaptıkları açıklama şöyle:

KADINLAR BİRGÜN’E SAHİP ÇIKIYOR!..

''Günümüz Dünyasında Demokrasinin siyasilerce gerçek anlamını yitirdiği günlerden geçiyoruz. Geçmişte hükümetler Demokratik olma adına bile olsa “ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü” gibi temel hakları kabul etmek durumunda kalmışlardır.

Özgürlük kavramı farklı düşüncelerin olması, tartışılması, savunulması ve ifade edilerek yazılması kurallar bütünüdür. Sivil toplum kuruluşları, Sendikalar, Bağımsız kadın örgütlenmeleri ve Yerel örgütlenmelerde şekillenen bu görüşler “Demokratik Muhalefet” görevi görür ve “hükümetlerden bağımsız özgür basın” eli ile kitlelere ulaştırılır.

BirGün Gazetesi muhalif yanıyla ve muhalefetin sesi olma yönüyle, Ülkemiz Demokrasisi açısından önemli kurumlardan biridir. Onun sesinin kısılması bütün muhalif kesimlerin sesinin kısılması anlamına gelir.

Bizler yaşamın değişik alanlarından kadınlar olarak, BirGün'e ve kendi sesimize sahip çıkıyoruz. Bu sahiplenme siyasi iktidarın kadınların “kimliğine, bedenine ve emeğine” yönelik her türlü saldırılarına, karşı Birgün’ün dayanışmacı bir politika izlemesinden ve kadınlarında sesi olmasından kaynaklanmaktadır.

Bu Sahiplenme ve Dayanışmayı önümüzdeki günlerde arttırarak büyüteceğiz!''

Emek ve Meslek Odalarından Kadınlar, Gençlik Muhalefetinden Kadınlar, Park Forumlarından Kadınlar, Ödp’li Kadınlar, Sendikalardan Kadınlar.

Kaynak: Birgun.net