HABER MERKEZİ

ÖDP Mersin eski İl Başkanı ve Haziran Hareketi Mezitli Yürütmesi üyesi Oktay Canbolat’ın evine dün polis baskını düzenlendi ve polis arama emrini göstermeden evinde arama yaptı. ÖDP ve Birleşik Haziran hareketi bildiri ve afişlerini alan güvenlik şube ekipleri üç tane dizüstü bilgisayarına ve kitaplarına el koydu.

Alınan ilk bilgiye göre, Canpolat'ın dün gerçekleştirilen bildiri dağıtımı sırasında yaptığı konuşmadan dolayı 'Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlamasıyla' gözaltına alındığı bildirilmişti.

Laiklik bildirisi dağıtımı sırasında yaptığı konuşmadan dolayı gözaltına alındığı bildirilen Canpolat'ın bugün savcılığa sevk edilmesi bekleniyordu. Canpolat bugün Terörle Mücadele'ye sevk edildi.

Birleşik Haziran Hareketi'nden yapılan açıklamada, TEM'e sevk edilme gerekçesi olarak, Mahir Çayan - Toplu Yazılar ve Devrimci Yol Savunma adlı kitapların gerekçe gösterildiği bildirildi.

Oktay Canpolat'ın evinde aramada el konulan Mahir Çayan Toplu Yazılar, Devrimci Yol Savunma adlı kitaplar gerekçe gösteriliyor.

— Haziran Hareketi (@BirlesikHaziran) 4 Ekim 2016Kaynak: Birgun.net