SİMGE ÖZEL

ÖDP Kocaeli İl Örgütü 8. Olağan Kongresi’ni, Eş Başkan Alper Taş’ın da katılımıyla 14 Şubat Pazar günü Alternaif Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kongre’ye çeşitli partiler ve sivil toplum kuruluşları da katılım gösterdi.

Program Sakarya Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği politik eleştiri konulu oyunun sergilenmesi ve ÖDP İl Örgütü’nün çalışmaları ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından divanın kurulması ile devam etti. Ardından ÖDP’liler kaybettikleri Bahadır Grammeşin, Sinan Kayış ve diğer yoldaşları anısına saygı duruşu gerçekleştirdi. ÖDP Eş Başkan Alper Taş “Tüm devrimci geleneğimizden gelen arkadaşlarımıza ve teşekkür ediyor ve onların mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyorum. Aşkın ve devrimin partisi 20. yılında tüm alanlarda mücadeleye devam edecektir” dedi. Konuşmasına devam eden Taş “ ÖDP’nin temel görevi Haziran’ı büyütmektir. Bütün çabamız, Haziran meclislerini inşaa ederek örgütlenmektir. Fiili başkanlıkla yönetilen ülkede fiili demokrasiyle örgütlenerek karşı durulmalıdır. Yarını bugünden inşaa eden bir toplum kurmak için mücadele etmeliyiz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Mersin’de direnişe başlayan, daha sonras İstanbul ve Eskişehir’e de direnişlerini büyütmek için yola koyulan Şişe Cam İşçileri de kongreye katıldı. Kongre, yeni İl Başkanı Uğur Kaya ve yeni yönetimin seçilmesiyle devam etti. ÖDP Kocaeli İl Örgütü 13 Mart Pazar günü Ankara Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan 20. Yıl kongresine bütün katılımcılarını davet ederek kongreyi sonlandırdı.

Kaynak: Birgun.net