Özgürlük ve Dayanışma partisi (ÖDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Antep'te yaşanan canlı bomba saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. AKP'nin Suriye politikasına dikkat çekilen açıklamada 'AKP, katliamlardaki sorumluluklarının hesabını vermekten kaçamaz' denildi.

ÖDP'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

İnsanlığın tüm güzel değerlerini ölümle yok etmek isteyen katil çetesi dün Gaziantep’de insanlarımızı katletti. Bu soysuz, alçak terörü lanetliyoruz.

Katliamda kaybettiğimiz insanlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralı insanlarımıza acil şifa dileklerimizi iletiyoruz. Halkımızın bağrına düşen bu acıyı ve öfkeyi paylaşıyoruz.

Yaşadığımız bu acının nedeni ve sorumlusu, geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da itiraf ettiği gibi iktidarın izlediği Suriye politikalarıdır.

AKP, Türkiye tarihinde ilk kez komşu bir ülkenin rejimini iç savaşla değiştirme operasyonun aktif parçası oldu. Suriye, emperyalist merkezlerin ve AKP’nin cihatçılara verdiği destekle etnik ve mezhepsel temelde parçalandı. Türkiye bu savaşta cihatçıların geçiş alanı ve askeri- lojistik üssü haline getirildi.

AKP’nin MİT tırlarıyla taşınan silahlarla, askeri ve ticari ilişkilerle IŞID ve diğer cihatçı örgütlerle ittifakı tüm dünyanın malumu olan gerçekler. Gaziantep bu ilişki çerçevesinde IŞİD’in hâkimiyetine terk edildi.

AKP, yanlış yaptık diyerek ülkemizin kan gölüne dönüştüren katliamlardaki sorumluklarının hesabını vermekten kaçamaz.

Ülkemizi adım adım Suriyeleştiren, etnik ve mezhepsel çatışma zeminini güçlendiren bu karanlık tünelden çıkış için AKP iflas etmiş politikalarıyla mümkün değidir.

Bu cihatçı terör kuşatmasını kırmak, emperyalizmin bölgemizde etnik ve mezhepsel ayrışma temelinde geliştirdiği kanlı oyunu boşa düşürmek ancak içerde ve bölgede barışı ve dincileştirmeye karşı laikliği kazanmakla mümkündür.

Yaşamı ve memleketimizin geleceğini bu karanlığa teslim etmeyeceğiz.

Kaynak: Birgun.net