Odatv davasının bugünkü duruşmasında söz alan gazeteci Ahmet Şık, soruşturmayı yürüten Gülen cemaati mensubu polis, hâkim ve savcıların tutuklu ya da firari olduğunu hatırlattı, “Bu cemaate destek veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yargılanmalı” dedi. Mahkeme başkanı ise bu sözlerin mahkemenin konusu olmadığını ifade ederek, tutanağa geçmedi. Bunun üzerine tartışma yaşandı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 13 sanıklı Odatv Davası’na bugün devam edildi. Dava 24 Ekim'e ertelendi.

Davanın sanıklarından gazeteci Ahmet Şık duruşmada söz alarak, soruşturmayı yürüten Gülen cemaati mensubu polis, hâkim ve savcıların tutuklu ya da firari olduğunu hatırlattıktan sonra ‘cemaate destek veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yargılanması gerektiğini’ söyledi. Mahkeme başkanı ise bu sözlerin mahkemenin konusu olmadığını ifade ederek, tutanağa geçmedi. Bunun üzerine tartışma yaşandı. Ahmet Şık’ın avukatı Can Atalay söz alarak, Şık’ın sözlerinin tutanağa geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan’ın adı tutanağa geçirildi.

“Parayı kazanan Soner Yalçın ama ben birinci sanığım”

Bu tartışma sonrasında davanın bir diğer sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük söz aldı.

Küçük, şunları söyledi:

Darbe teşebbüsü teşebbüstür, geçmiştir. Darbe teşebbüsünü bir darbe gibi kullanamazsınız. Hukuka aykırıdır,
bir imam efendinin hangi darbesi olur. Teşebbüs deyip darbe gibi hareket edemezsiniz, asıl darbeyi yapamazsınız. Bu gidişle davalar yurtdışında yapılacak. Yurtdışına gidenler 15 Temmuz öncesi gittiler. Demek ki bir şey var. Davada birinci sanığım. Ne alakası var? Parayı kazanan Soner Yalçın, birinci sanık ben.. Ergenekon’da da 1. sanık ben. Hep birincilik!

Kaynak: Birgun.net