Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere dün İmralı Adası’na giden kardeşi Mehmet Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatları bugün İstanbul’dan Diyarbakır’a hareket etti. Öcalan ile yapılan görüşmenin ayrıntılarının burada açıklanması bekleniyor.

imc'nin haberine göre PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere dün Adalet Bakanlığı tarafından verilen izin ile İmralı Adası’na giden kardeşi Mehmet Öcalan, akşam saatlerinde adadan döndü.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin açıklama yapması beklenen Mehmet Öcalan, herhangi bir açıklama yapmadan Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndan ayrıldı.

Gemlik’ten İstanbul’a dönen Mehmet Öcalan, gece saatlerinde vardığı kentte Öcalan’ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu avukatları ile bir araya gelerek Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı.

Yapılan bu görüşmenin ardından Mehmet Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç, bu sabah uçakla Diyarbakır’a hareket etti.

Burada aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu açlık grevi eylemcilerinin bulunduğu DBP İl Örgütü binasında bir araya geleceği öğrenilen Mehmet Öcalan ve avukat Mazlum Dinç’in, görüşmenin ayrıntılarını grevdekilere aktaracağı öğrenildi.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, bu buluşmanın ardından ise Öcalan’ın mesajının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: Birgun.net