AYŞE UĞUZ

Kocaeli'nde 22 Ocak’ta dövülerek öldürülen ve elleri bileklerinden baltayla kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu davası bugün görüldü.

22 Ocak’ta İzmit'in Kandıra ilçesinde dövülerek öldürülen ve elleri bileklerinden baltayla kesilmiş halde bulunan Nuran Dutlu cinayetinin şüphelileri Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. Muhammet Yıldız'ın jandarmadaki ifadesinde, Nuran Dutlu’nun kendisine 5 bin TL borcu olduğunu, birçok kez istemesine rağmen vermeyince önce dövdüğünü, sonra da iple boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Nuran Dutlu'nun ölmesi üzerine arkadaşını aradığını belirten Muhammet Yıldız, cesedin ellerini bileklerinden kestiklerini ancak arkadaşının elleri nereye attığını bilmediğini ileri sürdü.

Ailesinin,Kocaeli Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun katıldığı Kocaeli Adliyesi'nde görülen davanın zanlıların ve şahitlerin gelmediği için sanıkların tutukluluk halinin devamı gözetilerek 14 temmuza ertelendiği belirtildi.

Kaynak: Birgun.net