PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Dengê Kurdistan Radyosu’na açıklamalarda bulundu. Nusaybin, Cizre ve Sur'da yaşananlara ilişkin konuşan Karayılan, Erdoğan'a seslenerek "Bre alçak! Sen kimsin ki insanlıkla böyle oynuyorsun? Bu, senin yanında kar mı kalacak sanıyorsun?" dedi.

ANF'de yer alan habere göre, Karayılan'ın açıklamasından bazı bölümler şöyle:

"Madem bugün Erdoğan öncülüğündeki AKP devleti çözümü reddediyor ve zorla Kürt halkının bütün değerlerini ortadan kaldırmak istiyor; o zaman önümüzde ikinci seçenek olarak, Devrimci Halk Savaşı’yla kendi çözümümüzü geliştirerek Bağımsız Kürdistan’ı hedeflemek kalıyor. Demokratik Konfederalizm perspektifiyle, bağımsız bir biçimde kendi çözümümüzü geliştirmeliyiz. Demokratik Konfederalizm, halkların eşit-özgür bir biçimde bir arada yaşadığı, kadın özgürlüğüne dayalı demokratik-ekolojik bir çözüm biçimidir. Biz esas olarak bunu hedefliyoruz. Ancak Erdoğan’ın öncülüğündeki Türk sömürgeciliği Kürt halkının Rojava’daki kazanımlarına saldırdıktan ve 24 Temmuz’da bütün Kürt halkını hedefleyerek ‘Çöktürme Planı’nı hayata geçirmek istemesinden sonra aramızdaki köprülerin pek anlamı kalmadı. Bunun için biz artık bağımsız bir biçimde kendi sistemimizi inşa etmek durumundayız. Ülkemizi bağımsız olarak demokratik konfederal bir perspektifle inşa edebiliriz. Biz bir ulus-devlet kurmayacağız ama konfederalizmi bağımsız bir biçimde inşa edebiliriz."

'BRE ALÇAK'
"Yaptıkları bu kadar zulümden ve yıkımdan sonra bir de Suriye’yi örnek veriyorlar. Ne Suriyesi? Suriye’de hiçbir şehir bu kadar harap olmamış. Orada her iki taraf da birbirine karşı ağır silahlarla savaşmasına rağmen, yine de hiçbir şehir Nusaybin ve Gever gibi tahrip olmamış. En ileri teknolojinin ürünü olan silahlarla şehirleri tümden harap ediyorlar; kalkıyorlar bir de utanmadan ‘Fransa’daki polisin şiddetini kınıyorum’ diyerek kendilerini alay konusu yapıyorlar. Peki sen Kürdistan’da ne yaptın? Kürdistan’da bu halka karşı uçak kullandın, fosfor kullandın, kimyasal kullandın. Bre alçak! Sen kimsin ki insanlıkla böyle oynuyorsun? Bu, senin yanında kar mı kalacak sanıyorsun? Tabii ki bu onların yanına kar kalmayacak. Bunu herkes bilmeli. Bu uygulamalarıyla devlet, bu halkın düşmanı olduğunu, dışarıdan gelerek bu ülkeyi işgal etmiş olduğunu göstermiştir. Açıkça bu ülke insanlarını topyekun olarak karşısına almıştır."

SİLOPİ'DEKİ SİVİL ÖLÜMLERİ
"Silopi halkı, yurtsever, çoğunlukla bu hareketle yürüyen bir halktır. Kaldı ki bu hareketle yürümese bile bizim tarzımızda sivil insanlarımızın yaşamını yitirmesine yer yoktur. İrade dışı yaşanan bazı olaylar bu gerçekliği değiştirmez. Dolayısıyla bu olayın soruşturması yapılacak ve üzerinde durulacaktır. Ama başta da belirttiğim gibi, örgütsel yollardan oradan henüz bir bilgi almış değiliz."

'KURTULAMAYACAK'
"Eğer Erdoğan bugün Nusaybin, Gever, Cizre, Sur ve Şırnak’ın yıkılması için talimat veriyorsa, bu onlar güçlü olduğu için değil, zayıflıklarındandır. Onlar artık zayıf ve güçsüzdürler; düşeceklerini biliyorlar. Onlar bu biçimde halkımızın gözünü korkutmak ve yenilgilerinin önüne geçmek istiyorlar ama halkımız artık korkutulamaz. Onlar olması gereken sonuçtan kurtulamayacak, tarihin akışını durduramayacak ve ödemeleri gereken hesabı ödeyecekler. Bundan kaçamayacaklar. Kısacası, uyguladıkları bu vahşet, onların gücünden değil, yaşadıkları tıkanıklıktandır. Yoksa tıkanmayan bir devlet, 150 bin kişinin yaşadığı bir şehri nasıl komple yıkar! Demek ki başka bir yolu bulma gücü yok."

Kaynak: Birgun.net