Dersim'de bulunan Munzur Üniversitesi, Ovacık İlçesi'nde bulunan İngilizce tercümanlık, Çocuk Gelişimi ve Maliye Bölümleri güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapattı. Bu bölümlerde okuyan 186 öğrencinin, bundan sonraki eğitimlerini Munzur Üniversitesi'nin Dersim kent merkezindeki kampüste devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Ovacık programı içinde yer alan ve 2 yıllık olan İngilizce Tercümanlık, Çocuk Gelişimi ve Maliye Bölümleri, Ovacık İlçesi'ndeki güvenlik sorunu nedeniyle 6 aylığına geçici olarak kapatıldı. Rektör Prof.Dr. Ubeyde İpek, bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle böyle bir karar aldıklarını söyledi. Ovacık İlçesi'ne ulaşımın sağlandığı Dersim-Ovacık karayolunun geçtiği bölgede 6 ay boyunca geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Prof.Dr. İpek, şöyle dedi:

"Ovacık ilçemizde bulunan ve üniversitemize bağlı eğitim veren Maliye, İngilizce tercümanlık ile Çocuk Gelişimi bölümleri güvenlik gerekçesiyle kapatılmak zorunda kaldı. İlçeye giden karayolu çok sıkıntılı. Bir çok defa yol kesme eylemi nedeniyle öğretim görevlilerimiz ilçeye gidemedi. Munzur Vadisi içinden geçen karayolu, güvenlik açısından çok riskli. Hem öğrencilerimizin, hem öğretim görevlilerimizin gidip, gelmelerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Biz hiçbir öğretim görevlimizin ve öğrencimizin can güvenliğini tehlikeye atamayız. Birçok öğrencimiz de dilekçe ile rektörlüğe başvurarak, bu bölümlerin il merkezine alınmasını ve daha kaliteli bir eğitim verilmesini talep etti. Öğretim görevlilerimizin de talebi doğrultusunda 6 aylığına bu bölümleri il merkezine aldık. Ayrıca il merkezine alınan 3 bölüm için eğitim alan 186 öğrencimizin il merkezinde barınma sorununu da gerekli görüşmeleri yaparak çözüme kavuşturduk."

Kaynak: Birgun.net