BURAK ABATAY / @abatayburak

Ferhat Güneyli çıkardığı ikinci stüdyo albümü ‘İşte Gidiyorum’u dinleyenleriyle buluşturdu. Albümün çıkış şarkısı olan İşte Gidiyorum’da düetle eşlik eden Selda Bağcan, şarkının klibinde de Güneyli’yi yalnız bırakmıyor. Aynı zamanda Nevzat Çelik’in “Sıcak Saklayın Gecelerimi” adlı şiirinin bestesini de yapan Selda Bağcan albüm için önemli bir yerde duruyor. “Bu ülkede kendimi mülteci gibi hissediyorum” diyen Güneyli ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

»Selda Bağcan ile yollarınız nasıl kesişti?

Sanat hayatımda protest müziğin öncüleri Selda Bağcan ve Ahmet Kaya'dan etkilendim. Yurtdışında ikisi ile daha önce sahne aldım. Albüm çerçevesinde Selda Bağcan'a düet teklifinde bulundum, bestemi dinledikten sonra özellikle Ahmet Kaya'ya atfen yazıldığı için tereddüt etmeden kabul etti.

»Sizce Bağcan’ın albüme verdiği destek ile albüm nasıl bir yerde duruyor?

Albüm çok büyük ilgi ve destek görüyor, özellikle basından. Ancak Ferhat Güneyli yeni bir isim, halkımız beni yeni yeni tanıyor. Bazen mülteci gibi hissediyorum kendimi.

‘Kendimi şanslı hissediyorum’

»Yusuf Hayaloğlu’nun Ahmet Kaya için yazdığı “İşte Gidiyorum” şiirini besteleyip Selda Bağcan ile söylemek sizde nasıl bir hissiyat yarattı?

Kendimi çok şanslı hissediyorum. Büyük bir hayalim gerçek oldu. Yaşayan idolüm Selda Bağcan ile düet yapmak, Yusuf Hayaloğlu'nu ve Ahmet Kaya'yı bir bu şarkıda anmak beni onurlandırdı.

»İlk albümünüz ile İşte Gidiyorum’u yan yana koyduğunzda nasıl bir yol kat ettiğinizi düşünüyorsunuz?

İlk albümüm ilk beste çalışmalarımdan oluşmuştu. Yurtdışında altyapıları kayıt edilip, Türkiye'de sazlar, nefesli, vurmalı çalgılar ve vokaller tamamlandı. Aradan tam 17 sene geçmiş, dile kolay. Tabii ki müzik de evrim yaşıyor, kanımca ben de bunu müziğimde yaşadım. Bu albümle işte bu ''Ferhat Güneyli'' denilebilir.

‘Sınavdan geçmem gerekir’

»Albüme dair sizi “Ahmet Kaya” ekolünden biri olarak vurgulamak doğru olur mu?

Benim “Ahmet Kaya“ ekolünden biri olarak tanımlanmam benim için büyük bir onurdur. Bu ekole dahil olmak öncelikle büyük bir sınavdan geçmek gerekir.

»Bekleyen başka çalışmalarınız var mıdır?

Yakın bir zamanda, birçok yeni çalışmalarımı dinleyicilerime sunacağım. Bunların arasında yeni akustik çekimler, ilk konserimden video kayıtlarımın görüntülerim, yeni düetler, yeni klipler gibi projelerle dinleyicilerim karşısına çıkacağım.

Kaynak: Birgun.net