CHP Yaova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Yıldırım'ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde, 17-25 Aralık'tan sonra AKP hükümetinin cemaat okullarına ne kadar kaynak aktardığını sordu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP hükümetinin sağladığı finansal desteği bir soru önergesi ile gündeme getirdi.

İnce "Milat olarak belirlenen 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra 14.03.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6528 Sayılı kanun ile bu özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler için eğitim-öğretim desteği verilmesini sağlayarak FETÖ/PDY yapılanmasına finansman desteği sağlayan dönemin sorumlu Milli Eğitim Bakanı ve üst yöneticiler hakkında siyasi ve idari işlem yapılacak mıdır?" siye sordu.

Muharrem İnce, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu 5 sorunun cevabını istedi:

1- 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle kaç özel öğretim kurumu kapatılmıştır? Kapatılan Özel Öğretim Kurumlarının kaçı 18 Kasım 2002 tarihinden sonra faaliyete başlamıştır?

2- 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra kapatılan bu özel öğretim kurumlarına devam eden kaç öğrenci için toplam kaç TL 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun Ek 1. Maddesi gereğince eğitim ve öğretim desteği ödemesi yapılmıştır?

3- 15 Temmuz sonrasında kapatılan bu özel öğretim kurumlarına çocukları devam eden kaç kamu görevlisi ile ilgili görevden uzaklaştırma ve görevine son verme işlemi yapılmıştır?

4- Görevine son verilen ve görevden uzaklaştırılan bu kamu görevlileri arasında çocukları eğitim-öğretim desteğinden yararlanan var mıdır? Varsa bu kamu görevlilerinin sayısı kaçtır?

5- Çocukları bu özel öğretim kurumlarına devam eden kamu görevlileri başka bağlantılarına bakılmaksızın görevden uzaklaştırılırken, görevlerine son verilirken üstelik sizin tarafınızdan Milat olarak belirlenen 17-25 Aralık 2013 tarihinden sonra 14.03.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6528 Sayılı kanun ile bu özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler için eğitim-öğretim desteği verilmesini sağlayarak FETÖ/PDY yapılanmasına finansman desteği sağlayan dönemin sorumlu Milli Eğitim Bakanı ve üst yöneticiler hakkında siyasi ve idari işlem yapılacak mıdır?

6- 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra kapatılan özel öğretim kurumlarından kaçı İmam Hatip Ortaokulu veya Lisesine dönüştürülmüştür?

Kaynak: Birgun.net