Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde, engellileri denizle buluşturmak için oluşturulan "Engelsiz Plaj" törenle açıldı. Özel plajda, fiziksel engellilerin denizle buluşmasını sağlayacak yürüyüş platformu, özel şezlonglar ve özel soyunma kabinleri bulunuyor.

Engelliler ve aileleri plajı ücretsiz olarak kullanabilecek.

'Hayatın her alanına dahil olmalarını istiyoruz'

Plajın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, "Engelli vatandaşlarımızın, diğer vatandaşlarımız gibi denize girebilmelerini sağlamak için proje uyguladık. Biz engelli bireylerimizin hayatın her alanına dahil olmalarını istiyoruz. Çalışma, sosyal, sportif aktivite alanlarının tamamında hayata dahil etmek istiyoruz. Bu projemiz de bunlardan birisi. Haziran ayı sonuna kadar Milas, Datça, Bodrum ve Ula ilçelerinde 4 plajımızı daha vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

'Kendilerini çok daha özgür hissedecekler'

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ise yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özellikle bedensel engellilerin kıyıdan denize girmelerinin çok zor olduğunu anlatan Çakıroğlu, şöyle konuştu:

"Engellilerimiz şimdi kendilerine tahsis edilecek sandalyeler ile denizde kendilerini çok daha özgür hissedecekler. Büyükşehir Belediyemizin ilk etapta Akyaka dışında 3 ilçede de engeliz plaj çalışması var. Muğla bir turizm kenti ve denizi olan bir yer olması dolayısıyla yoğun olarak denize girilen plajlarımızda bu tür uygulamaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda sivil toplum kuruluşu olarak gerekli başvuruyu da yaparız."

Konuşmaların ardından plaja getirilen bazı engelliler özel soyunma kabinlerinde hazırlanarak, yürüyüş platformundan yüzer sandalye ile denize girdi. ()

Kaynak: Birgun.net