Yandaş kanal ATV'de yayınlanan Tatlı Sert adlı programın sunucusu Müge Anlı, kaybolan bir çocuğu bulmak için canlı yayında çocuk hakkında bilgi alırken sinirlendi. 9 yaşında Mecidiyeköy'de kaybolan Uğur Polat'ın 2 yıldır okula gitmediğini öğrenen Müge Anlı, Milli Eğitim Bakanlığı'na zorunlu eğitimin uygulanmaması konusunda tepki gösterdi.


Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum...

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Anlı, 'Buradan Milli Eğitim Bakanı'na da sesleniyorum. Herhalde uyglamada bir problem var. Bakanlık da bunun farkında değil. Nasıl bir zorunlu eğitimse bu; isteyen gönderiyor, isteyen göndermiyor. Zorunluluk böyle birşey değildir ki yani. Göndermek zorundasınız demektir. Bu nasıl zorunlu eğitimdir? Ben hiç anlamıyorum.' dedi.

O da mı çiçek satsın?

'Herkes yapabileceği işe başvursun. Orada niye yöneticiler var? Bunun için var. Öğretmenlik sadece 2+2 işlemini öğretmek değil. Bak şimdi 9 yaşındaki çocuk 14 gündür yok. Ne yiyor, ne içiyor, kimin yanında? Siz de okutamıyorsanız siz de bununla ilgili gerekli mercilere başvuracaksınız. Ne yapsın? O da mı çiçek satsın? Çiçek satmaya birşey demiyorum ama bir okuması-yazması olsun. Yine çiçeğini satsın. Ona diyecek bir lafım yok. Ama okul zamanında okula gidecek.

Allah aşkınıza zorunlu eğitimi zorunlu hale getirin

Allah aşkınızına, burada yine söylüyorum. Şu zorunlu eğitimi zorunlu hale getirelim artık.Bu çocuk 10 sene sonra 19 yaşında zorunlu eğitimin zorunsuzluğundan faydalanıp hiç bir işi olmayan, okuma bilmeyen çocuklar olarak yaşamaya devam edecekler. '

Kaynak: Birgun.net