Ocak 2015’te IŞİD saflarına katılan Ankaralı Raşid Tuğral, Suriye’de bir çatışmada hayatını kaybetti. Tuğral, ODTÜ Kütüphanesinin altında yer alan mescitte örgütlenip IŞİD’e katıldığını duyuran ilk ODTÜ’lüydü. Aynı mescit, 2015 yılı sonunda ODTÜ’deki dini tandanslı oluşumlarla diğer öğrenciler arasında çıkan olaylara da konu olmuştu.

Çatışmada öldü
Daha önce de hakkında yaşamını yitirdiği söylentileri çıkan Tuğral’ın, bağlı bulunduğu birlikle bir süredir çatışmalara katıldığı ve Ağustos ayının ilk günlerinde ketebesiyle, yani timiyle girdiği bir çatışmada hayatını kaybettiği teyit edildi. Tuğral ailesine yakın kaynaklara göre, Tuğral’ın İslam Devletinde evlendiği eşi, bu bilgiyi Raşid Tuğral’ın ailesine de aktardı. Tuğral’ın naaşının, pek çok İslam Devleti savaşçısında olduğu gibi, Türkiye’ye gönderilmesi beklenmiyor.

Yüksek lisansını yarım bıraktı
İlkokul ve liseyi Ankara Sincan’da okuduktan sonra ODTÜ Fizik Bölümüne giren Raşid Tuğral, ODTÜ’deki arkadaşlarınca güler yüzlülüğü ve çok yönlülüğüyle tanınıyordu. Fizik öğrenimi boyunca özellikle astronomiyle yakından ilgilenen Tuğral, ODTÜ Amatör Astronomi Topluluğunun da önemli isimlerinden biri haline gelmişti. İyi bir fotoğrafçı olan Tuğral’ın özellikle gökyüzü fotoğrafları pek çok prestijli yayın organında yer bulmuştu.

Kaynak: Birgun.net