MHP’de çok tartışmalı tüzük kurultayı bugün… Ankara’daki Büyük Anadolu Oteli’nde yapılacak olan kongreye katılmak için gelen partililer, polis kontrol noktalarında aranıyor. Parti delegeleri kongre alanına noter huzurunda kayıt yaptırarak giriş yapıyor.

Kurultayı salon dışında izleyecek MHP’liler için de dev ekran kurulduğu görülürken, kongre salonundaki dev Devlet Bahçeli fotoğrafı dikkat çekti. Ayrıca Bahçeli katılmasa bile genel başkan olarak isminin anons edileceği öğrenildi.

GENEL BAŞKAN ADAYI SAZAK YOK

Genel Başkan adaylarından Süleyman Sazak kongrenin yapılacağı salona gelmedi. Sazak’ın gelişmeleri ofisinden izleyeceği belirtildi.

Kongre için hazırlanan iki salonun birinde sadece delegeler ve basın mensupları olacak. Diğer salonda ise partililer dev ekrandan gelişmeleri takip edecek.

AKŞENER’E KARŞI ‘GÜÇ BİRLİĞİ’ HAREKETİ

Kurultaya saatler kala dün iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener'e karşı ‘Güç Birliği' hareketi oluşturdu. Gerekçe ise Akşener'in tek başına hareket etmesi. İftar yemeğinden genel merkezin 10 Temmuz'da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma kararı da çıktı.

543 İMZA YETERLİ

Toplam 1241 delegenin bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nde “Seçimli olağanüstü kurultay yapılamaz” maddesinin kaldırılması için toplam 543 imza yeterli oluyor.

“800 DELEGE KATILIRSA BAHÇELİ ADAY OLMAYACAK”

Sözcü'den Fırat Tur'un habeberine göre, Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ da, kurultaya 800 delegenin katılması halinde Bahçeli’nin aday olamayacağını belirterek, “Bahçeli istenmediğinin farkında, gitmek istiyor aslında ama bırakmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kulislerde, kurultaya katılacak delege sayısının 600 ila 900 kişi olacağı konuşuluyor.

BAHÇELİ: “KURULTAY YASAL DEĞİLDİR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olağanüstü Büyük Kurultay süreciyle ilgili açıklama yaparak, “Kurultay yasal değildir. Dava arkadaşlarımız ‘yasal geçerliliği olmayacak’ sözde bir kurultaya davet edilmiştir. 19 Haziran 2016 tarihinde tertip edileceği söylenen yasa dışı kongreye ilişkin olarak ilan usullerine uyulmamış ve de kongrenin iptaline sebebiyet verecek mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle söz konusu kurultayın ‘yasal zeminde’ hayat bulması mümkün olmayacaktır. Paralelciler, Pensilvanya'dan talimatla kaplumbağanın kabuğunun içine girmeye çalışıyor. Bunları kaplumbağa gibi tersine çevireceğim” dedi.

Kaynak: Birgun.net