Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumurta atılması sonrası Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticilerinin kendisini ve Büyükşehir Belediyesi'ni suçlaması hakkında, "Ben yumurta atılması için kimseyi görevlendirmedim. Belediyemizden bu işin içinde kimse yoktur. Yolda yürürken kafanıza kuş pislese benden bilecek, 'bu kuşu Melih göndermiştir' diyeceksiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 askerin cenaze töreninde yumurtalı protesto yapıldı. Kılıçdaroğlu, "Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz" dedi. Yumurtalı protestoyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ise Kılıçdaroğlu'na yumurta atanların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ekibi olduğunu iddia ederek, "Eğer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturmayı başlatmazsanız, olayın faillerini bulmazsanız halk bunun hesabını sizden mutlaka soracaktır" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; bu açıklamaya Melih Gökçek'ten yanıt geldi.

Gökçek'in konuya ilişkin açıklaması şöyle: "Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri, Türkiye'nin dört bir tarafında şehit cenazelerine gittiklerinde tepki almaktadırlar. En son Ankara Kocatepe Camii'nde Kılıçdaroğlu'na çok yoğun protestolar yapılmış, Bu arada kendisine yumurta atılmıştır. Ve Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara il başkanı ve CHP Genel Başkan yardımcıları beni ve belediyemi suçlayıcı ifadeler kullanmışlardır. Peşinen şunu söyleyeyim yumurta atılmasını kesinlikle tasvip etmem. Ancak, milletin protestosu son derece doğal ve olağandır. Senin milletvekillerin gidecek terörist cenazelerine katılacak, APO'nun bayrağı altında yürüyüş ve konuşma yapacak, PKK cenazesine katılacak, Güneydoğuya giden CHP milletvekillerinden oluşan heyet 'Asker ve polis yargılansın" diyecek, TBMM'de terör yanlılarının yargılanmaması için oy kullanacak ondan sonra protesto yapılınca 'Vay beni nasıl protesto edersiniz' diyeceksiniz.

Kaynak: Birgun.net