Meksika’da 10 Eylül’de on binlerce kişi Başkan Enrique Peña Nieto’nun ülkenin anayasasında eşcinsel evlilikleri yasallaştıracak değişiklik önerisini protesto için sokağa çıktı. Sokağa çıkan on binlerce homofobiğin karşısında 12 yaşındaki bir erkek çocuk durdu.

Eylemler; eşcinsel evliliklerin aile değerlerine hakaret olduğunu savunan küçük muhafazakar grupların oluşturduğu bir koalisyon olan National Front for the Family (Aile için Ulusal Cephe) isimli bir grup tarafından yaygın bir şekilde örgütlendi. Chihuahua, Coahuila ve Jalisco’dan geçip Celaya kentine gelen eylemcilerin önü 12 yaşındaki bir erkek çocuk tarafından çevrildi. Çocuk eylemcileri geri çevirmek için kollarını açarak on binlerce kişilik kortejin önünde durdu.


Gey amcası için durdu
Regeneración’a konuşan foto muhabir Manuel Rodríguez, başta çocuğun sokakta oyun oynadığını sandığını ancak sonradan onun tek başına bir protestocu olduğunu anladığını söyledi. Çocuk tek başına en az on bin anti-LGBTİ eylemcisinin önünde kollarını açarak durmuştu. Çocuk daha sonra Rodríguez’e amcası için durduğunu söylemişti. Rodríguez’in neden durduğuna dair sorusuna çocuk; “Gey bir amcam var ve insanların nefret etmesinden nefret ediyorum” demişti.

Kaynak: Birgun.net