BURAK ABATAY / @abatayburak

12 Haziran'da vefat eden Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği Başkanı ve Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Mehmet Ege son yolculuğuna uğurlandı.

Saat 10:30'da Büyük Tiyatro'da yapılan törenin ardından Ege'nin cenazesi Kocatepe Camii'nde defnedilirken her iki törene de çok sayıda sanatçı dostu ve siyasetçi katıldı. Büyük Tiyatro’da gerçekleştirilen bu törende sunuculuğu Edip Tümerkan yaparken Ege’nin özyaşam öyküsünü Özlem Ersönmez seslendirdi.

CHP Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Fikri Sağlar, Aylin Nazlı Aka ve Mustafa Balbay törene katılırken, Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar yaptığı konuşmada Bakanlık döneminde Mehmet Ege ile beraber çalışma ve onu tanıma onuruna eriştiğinden dolayı sahip olduğu mutluluktan bahsetti.

DETİS Başkanı Oktay Dal, Kültür Sanat Sen Başkanı Yavuz Demirkaya yaptıkları konuşmada ise Mehmet Ege'nin TÜSAK'a karşı verdiği mücadeleyi daha fazla büyüteceklerini ve Mehmet Ege'nin oluşturmak istediği ama gerçekleştirilemeyen koordinasyonun tamamlanacağına dair kararlıklarından bahsettiler.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ve Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Cebrail Esen gelecek tepkilerden dolayı törene katılmaktan vazgeçtiği iddia edilirken yalnızca çelenk göndermekle yetindiler.

Kaynak: Birgun.net