DENİZ SARI [email protected]

AKP'nin eğitim alanını dinselleştirmeye yönelik adımları yeni eğitim döneminde de devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın okullarda verilmesi planlanan 'değerler eğitimi' için AKP'ye yakınlığıyla bilinen gerici Hizmet Vakfı ile imzaladığı protokole ilişkin okullara yazı gönderdiği ortaya çıktı.

İzmit/Kocaeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda, kendilerini "Gayemiz yalnızca Kuran-ı Kerim ve hakikatlerini ilan ve neşirdir" olarak tanıtan gerici Hizmet Vakfı'nın vereceği Değerler Eğitimi seminerlerine katılım istendi.

İzmit İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Rahmi Merdivan imzasıyla 28 Eylül tarihinde gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında Değerler Eğitimi verilmesine ilişkin 15.07.2014 tarihli iş birliği protokolü kapsamında, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Hizmet Vakfı tarafından verilecek olan değerler eğitimi seminerlerine ilişkin il koordinatörleri listesi ekte gönderilmiştir."

"Gerici zihniyetle iş birliği devam ediyor"
Eğitimin hükümet eliyle gerici vakıf ve derneklere devredildiğini vurgulayan İzmit Eğitim Sen yürütme kurulu üyesi ve Örgütlenme Sekreteri Köksal Yılmaz şunları kaydetti:

"FETÖ'yle, cemaatle mücadele adı altında operasyonlar yapıyorlar. Aslında aynı anlayış biçimi eğitimde var olmaya devam ediyor. Yine dinci, gerici vakıflarla protokoller imzalanıyor. Sadece adı değişiyor, içerik ve işleyiş aynı. FETÖ dedikleri şeyle aynı ideolojiyi, aynı gerici eğitim zihniyetini paylaşan vakıflarla iş birliği devam ediyor."

Kaynak: Birgun.net