DENİZ SARI / @Denizdirenn

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullara gönderdiği yazıyla, yatılı Kuran kurslarında düzenlenecek olan konferanslara eğitimci olarak katılacak öğretmen talebinde bulundu.

Dini gelişime katkı!
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ''Her ay bir konu bir konuk'' başlığıyla gönderilen yazıda Müftülüğe bağlı Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin 'dini ve toplumsal gelişimine katkı sağlamak amacıyla' konferanslar düzenleneceği belirtilirken, okullardan eğitimci olarak katılmak isteyen 'gönüllü' öğretmenlerin bilgileri istendi.

'Gönüllü yoksa da bildirin'

Şube Müdürü Ahmet İkbal imzasıyla okullara gönderilen yazıda, "Müftülüğe bağlı Kuran Kursları ile özellikle yatılı Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, dini ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacaıyla 'Her ay bir konu bir konuk' adı altında konferanslar düzenlenecektir. Bilgilerinizi ve yazımızın okulunuz rehber öğretmenlerine tebliğ edilerek gönüllü söz konusu konferanslara eğitimci oalrak görevlendirilmek isteyen öğretmen varsa, öğretmenin adı soyadı, T.C. kimlik numarası, cep telefonu bilgilerinin 15 Şubat 2016 tarihine kadar müdürlüğümüz temel eğitim bölümüne gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim. Gönüllü öğretmen yoksa da yazı ile cevap verilmesi'' ifadelerine yer verildi.

'Kabul edilemez'
İstanbul Eğitim Sen 4 No'lu Şube Sekreteri Özcan Günay, 'gönüllülük' adı altında bir dayatmanın söz konusu olduğunu belirterek, "AKP iktidarının sürekli hale gelen gerici eğitim politikaları, laik ve bilimsel eğitimi tehdit etmeye devam ediyor. Müftülük bünyesindeki Kuran kursları için düzenlenecek konferanslarda, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli eğitimcilerin yer almasının istenmesi kabul edilemez. Bu, iktidar eliyle eğitimin içinin boşaltılması ve 'dindar nesil' amacının hayata geçirilmesi konusunda atılan adımlardan biridir'' diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net