BURCU CANSU

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalandı. Diyanet'in tüm yazılı ve görsel yayınları, MEB'in sosyal eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil edildi. Protokol ile 11 milyon 700 bin kullanıcısı olan EBA’da Diyanet’in okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik dini ve dogmatik bilgiyi içeren yayınlarının yer almasının önü açıldı.


Bilimsel eğitime darbe
Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın imzaladığı protokol ile birlikte laik ve bilimsel eğitime bir darbe daha vuruldu. İki kurumun imzaladığı işbirliği protokolü, bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamak amacıyla kurulan EBA platformuna Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait tüm yazılı ve görsel yayınlar, dahil edildi.

MEB’den dini hizmete teşekkür
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın imza töreninde yaptığı konuşmada “Diyanet’in engellilere yönelik çalışmalarından dolayı müteşekkiriz…” sözleri dikkati çekti. Avcı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı ve teşekkürü borç bildiği “dini” etkinlikler ise şu şekilde:



>>Görme ve işitme engellilere Kur’an Kursu: Konya Meydanlı Kız Kur’an Kursu’nda eğitim alan görme ve işitme engelli öğrencilere, Kur'an-ı Kerim'i okuma, tecvit ve hafızlık dersi veriliyor.
>>100 işitme, görme, ortopedik ve zihinsel engelli öğrenci umreye götürüldü: Diyanet İşleri Başkanlığı, 100 engelli öğrenci ve ailelerini umreye gönderdi.
>> “Cemil Dede namaz surelerini anlatıyor”, “İlk Namazım”: Görme ve işitme engelli çocuklara yönelik inanç ve ibadet konuları hakkında “Cemil Dede namaz surelerini anlatıyor”, “Cemil Dede namaz dualarını anlatıyor”, “İlk namazım”, “Peygamberimi çok seviyorum” kitaplar dağıtıldı.

>>Sakarya'da 4-6 Yaş ve Görme Engelliler Kur'an Kursu açıldı: Diyanet İşleri Başkanlığı, Sakarya’da 4-6 yaş ve görme engelliler Kur’an Kursu açtı. 4-6 Yaş ve Görme Engelliler Kur'an Kursu'nun açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kur'an-ı Kerimi öğretecek insanların sayısı arttıkça öğrenen insanların sayısı da artıyor" dedi.

Kaynak: Birgun.net